Stojaković hvali Hrvata!
Foto: Damir Dervisagic

Srbin veruje u Bogdanovića

Stojaković hvali Hrvata!

Košarka -
Ako me pitate ko bi mogao da napravi veliku karijeru, to je sigurno Bojan Bogdanović! Imao je sjajnu rolu na Evrobasketu u Sloveniji i solidnu sezonu u Fenerbahčeu, rekao je Peđa

Slavonac i Hercegovac.Vlasnik prstena NBA s Dalasom, srpski košarkaš Predrag Stojaković (36), veruje da će hrvatski igrač Bojan Bogdanović postati zvezda NBA. Čovek koji je tokom karijere dva puta osvajao titulu najboljeg trojkaša tokom Ol-star vikenda i koji je zenit dostigao igrajući za Sakramento oduševljen je mogućnostima košarkaša Fenerbahčea.- Ako me pitate ko bi mogao da napravi veliku karijeru, to je sigurno Bojan Bogdanović! Imao je sjajnu rolu na Evrobasketu u Sloveniji i solidnu sezonu u Fenerbahčeu. Iskreno, mene je on najviše zaintrigirao kao igrač i baš bih voleo da ispratim njegov košarkaški razvoj - rekao je Stojaković i dodao:- Voleo bih da vidim koliko želi da napreduje, da bude jak igrač, da li će se navići na novu sredinu i da li uopšte želi da se oproba u NBA ligi.Predrag Stojaković želi da se njegov dres Sakramenta s brojem 16 nađe na svodu dvorane zajedno s trikoima ostale dve legende Kingsa Vladom Divcem i Krisom Veberom.- Iskreno, ništa ne znam o tome. Za mene bi to značilo mnogo, jer sam toliko truda uložio za taj klub. Bila bi izuzetna čast da moj dres stoji pored opreme Vlade Divca i Krisa Vebera. Imali smo sjajnih šest godina, u kojima smo uspeli da jedan od najgorih klubova učinimo jednim od najboljih u kratkom periodu - istakao je Stojaković.(A. R.)

Denver bira Vasu MicićaPlejmejker Mega Vizure i srpske košarkaške reprezentacije Vasilije Micić (19) sledeće godine naći će se na draftu NBA. Kako piše specijalizovani sajt Hoopshype, talentovani srpski košarkaš nalazi se na 27. mestu i njega bi u prvom krugu mogli da uzmu Denver Nagetsi.Osim američkih košarkaša, dobro su kotirani Dante Eksum (Australija, 5), Dario Šarić (Hrvatska, 12), Mario Hezonja (Hrvatska, 15), Andrej Balvin (Češka, 26) i Alesandro Đentile (Italija, 30).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track