PARTIZAN ČEKA NANTER: Udariće Francuz na još Francuza!

Crno-beli igraju najvažniji meč u sezoni

PARTIZAN ČEKA NANTER: Udariće Francuz na još Francuza!

Košarka -
Košarkaši Partizana NIS večeras moraju da pobede Nanter iz zemlje prvaka Evrope

Parle vu franse?Devet Francuza, ali na dve različite strane. Pomalo neobična ali zanimljiva situacija pred večerašnji evroligaški meč u Pioniru između Partizana NIS i Nantera (19.00, Sport klub 1).Prijateljstvo između crno-belih i Francuza nikad nije bilo izraženije, ali to večeras na parketu neće značiti ništa jer srpskom šampionu odgovara samo pobeda. Put do Top 16 je ionako trnovit, pa su bodovi na domaćem terenu veći od kuće.- To je ekipa koja je šampion Francuske, zemlje koja je šampion Evrope. A mi smo šampioni Srbije, sedme u Evropi. Iako su obe reprezentacije ostvarile uspeh, i to nešto znači. Nanter moramo maksimalno da respektujemo. Uostalom, otpor koji su pružili protiv CSKA govori da se radi o ekipi koja je sastavljena od odličnih pojedinaca, ali timski orijentisanih - kaže trener Partizana NIS Duško Vujošević i dodaje:- Otkad sam bolje upoznao Francuze, više ih i cenim.Vujošević je dodao da nisu prodate sve ulaznice za parter, koje koštaju 2.000 dinara, i pozvao navijače da na taj način pomognu klubu.- Te ulaznice nisu namenjene navijačima sa skromnijim primanjima, već ovim drugima, koji bi na taj način mogli da pomognu. Međutim, imamo apsurdnu situaciju da nam dobrostojeći pojedinci traže besplatne ulaznice. Bilo mi je čudno kad su iz Zvezde rekli da nema besplatnih karata, ali izgleda da smo i mi došli u istu situaciju. Zaista nismo u prilici da delimo ulaznice.

Bertans tek od martaIako su navijači crno-belih očekivali da će se sjajni šuter Davis Bertans vratiti u tim oko Nove godine, najnovije prognoze su mnogo gore.- Lekari San Antonija su nam saopštili da će njegov oporavak trajati duže, osam ili devet meseci. Možemo da očekujemo da će se vratiti tek u martu. Mnogo nam nedostaje, da je bio zdrav, verovatno bismo tražili stranca na drugoj poziciji, iako smo vrlo zadovoljni Kinsijem - objasnio je Vujošević.

Neka Vučić dođe na proslavuTrener Partizana NIS objasnio je da je na petogodišnju konvenciju SNS došao na poziv prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.- Nadam se da će gospodin Vučić uzvratiti posetu i doći na proslavu 15. uzastopne titule Partizana. Svestan sam da nije lako voditi državu, ali prepoznajem nečiji fanatizam, odnosno poštenje i ljubav prema sportu. Ne ulazim u to koliko je pomognuto Zvezdi, a koliko nama, važno je da je pomognuto i Partizanu - rekao je Vujošević.

Miljenovića traži 150.000 evra!Govoreći o teškoj finansijskoj situaciji, Vujošević je posegao za plastičnim primerom i otkrio da je Crvena zvezda podnela tužbu tribunalu FIBA (BAT) zbog neizmirenog duga za Nenada Miljenovića.- Stigla je žalba Zvezde za neisplaćenu treću ratu za transfer Miljenovića i ona iznosi oko 40.000 evra, ali oni s raznim kamatama traže oko 150.000, što nama nije lako da platimo - saopštio je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track