DIVLJI ZAPAD: Basket postao opasan po život
Foto: MKD

Sve učestaliji incidenti na košarkaškim mečevima

DIVLJI ZAPAD: Basket postao opasan po život

Košarka -
Poslednji sukob bio u Skoplju, kad su navijači MZT pokušali da se obračunaju s košarkašima Partizana NIS

Košarkaški obračuni.Incident koji se dogodio na košarkaškoj utakmici između MZT i Partizana u Skoplju, kad su navijači domaće ekipe napali pulene Duška Vujoševića, još jedan je u nizu nemilih događaja koji se, izgleda, sve češće dešavaju na košarkaškim mečevima.Nerede najčešće izazivaju navijači, ali dešava se da su glavni akteri sukoba i sami košarkaši, pa čak i čelnici klubova. Poslednjih nekoliko godina u okviru regionalnog takmičenja, Košarkaške lige Srbije i Kupa Radivoja Koraća imali smo prilike da vidimo niz nemilih događaja koji kvare sportsku atmosferu na košarkaškim mečevima.Bilo je svega, od standardnih obračuna među navijačima i napada na igrače, pa do masovnih tuča među košarkašima, a šlag na torti bio je skandal koji je izazvao srednji prst predsednika Igokee, veoma transparentno upućen navijačima Crvene zvezde. On je nakon toga podneo ostavku.Niko nije linčovanKošarkaški klub MZT Skoplje izdao je saopštenje u kojem se navodi da nakon meča u nedelju protiv Partizana u dvorani „Boris Trajkovski“ nijedan igrač crno-belih nije bio ugrožen niti na ivici linča.- U izolovanom incidentu, koji se dogodio oko 20 minuta posle meča, domaći navijač ušao je u verbalni sukob s gostujućim igračima, ali je bilo kakav incident sprečen brzom intervencijom redara i policije. Nijedan član Partizana nije bio u poziciji da bude udaren, a kamoli linčovan - stoji u saopštenju. Ovim povodom oglasila se i navijačka grupa MZT pod nazivom Femili:- Kao da neko želi da MZT bude kažnjen, kao da neko hoće da se igra pred praznim tribinama i da za to budemo okrivljeni mi. Incidenta je bilo, i to stoji, ali naglašavamo da se radi o izolovanom slučaju i da nije u redu uvlačiti u to celu našu grupu.

Todorić: Dešava se...Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić izjavio je da incident koji se dogodio posle meča sa MZT u Skoplju nije ništa strašno ni neobično. Objasnio je da nije bilo fizičkog napada na mladog Francuza Borisa Daloa, već da ga je pljunuo jedan od navijača domaće ekipe, nakon čega je došlo do koškanja.- Dalo na to nije mogao da ostane ravnodušan. Poželeo je da se obračuna s tim navijačem, došlo je do koškanja, ali nije se dogodilo ništa strašno. Nije dobro što je tako, ali takve stvari se dešavaju i u drugim dvoranama.

Beograd, 5. 12. 2005. Masovna tuča u PioniruDerbi ABA lige između Partizana i Hemofarma obeležila je opšta tuča gotovo svih igrača u hali Pionir. Najgore su prošli Vrščani Slavko Stefanović, kom je pukla arkada, i Nebojša Joksimović, kom je polomljen nos.Zadar, 29. oktobar 2007. Izuo se, pa gađao igračaNa današnji dan pre šest godina na susretu ABA lige između Zadra i Zagreba dogodio se neobičan incident. Naime, navijač domaće ekipe koji je sedeo u loži izuo je patiku i, ni manje ni više, njom gađao igrača svog tima.Vršac, 16. jun 2010. Marić i Katić izazvali opštu tučuDruga utakmica plej-ofa u borbi za trofej šampiona Srbije između Hemofarma i Partizana obeležena je masovnom tučom na parketu, koju su započeli Aleks Marić i Raško Katić. Najgore je prošao Jan Veseli, koji je ostao bez dva zuba.Beograd, 7. januar 2012. Navijači bacali baklje i petardeMeč ABA lige između Partizana i Cibone u Pioniru prekinut je na pola sata kad je grupa navijača Partizana Zabranjeni ubacila petarde i baklje na parket. Uoči meča u hali došlo je do sukoba dve navijačke grupe Partizana.Beograd, 5. jun 2012. Grobari stolicama na zvezdašePrvi meč velikog finala plej-ofa Superlige između Partizana i Crvene zvezde u hali Pionir obeležio je incident početkom drugog poluvremena, kad su navijači Partizana stolicama počeli da gađaju pristalice Zvezde.Podgorica, 21. oktobar 2012. Haos u Morači zbog partizanaPred sam početak meča ABA lige između Budućnosti i Partizana u podgoričkoj hali Morača, domaći navijači utrčali su na parket, razleteli su se po terenu i stolicama počeli da gađaju pristalice protivnika. U incidentu je povređeno devet osoba.Laktaši, 21. januar 2013. Srednji prst za DelijePo završetku meča ABA lige između Igokee i Crvene zvezde, predsednik košarkaškog kluba Igokea Goran Dodik izazvao je skandal pošto je navijačima beogradskih crveno-belih pokazao srednji prst.Zadar, 3. februar 2013. Napad na sudije u hrvatskojNavijači Zadra su na domaćem terenu u okviru meča ABA lige protiv Širokog, besni nakon poraza, hteli obračun s trojicom srpskih sudija. Srećom, obezbeđenje i policija sprečili su da dođe do linča srpskih arbitara.Kragujevac, 10. februar 2013. Drama na kupu u KragujevcuFinalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je zbog tuče i ulaska navijača na parket. Tad su pristalice Crvene zvezde uletele na teren i htele da pretrče na stranu tribine s Partizanovim navijačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track