Neustrašiva Nataša Kovačević: Hoću opet da igram košarku!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Nije odustala od karijere

Neustrašiva Nataša Kovačević: Hoću opet da igram košarku!

Košarka -
Košarkašica, koja je u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj ostala bez dela noge, želi da se vrati na teren pomoću proteze

Biće još mnogo koševa!Srpska košarkašica Nataša Kovačević (19), kojoj je nakon saobraćajne nesreće amputirana noga, svakodnevno trenira u teretani i namerava da, kad dobije protezu, ponovo zaigra košarku!Trener nema milosti- Svakog jutra idem u Rudo i radim vežbe za jačanje svih mišića. Po podne u Partizanovoj teretani vežbam s kondicionim trenerom Bogdanom Stanojkovićem, koji nema milosti, tako da radim sve kao i pre nesreće - izjavila je Nataša u intervjuu za magazin Glorija.Velike ambicijeOva hrabra devojka istakla je da njen cilj nije da prohoda, već da se vrati svojoj velikoj ljubavi - košarci.- Nedavno mi je uprava mog kluba Đer ponudila da u Budimpešti radim protezu. Pošto oni sarađuju s čuvenom nemačkom firmom „Oto Bok“, koja pravi najkvalitetnije sportske proteze, čim stanem na noge, idem tamo jer moj krajnji cilj nije samo da hodam već da imam protezu pomoću koje ću moći da igram košarku. Naravno, na to ću morati da čekam bar još šest-sedam meseci - rekla je Kovačevićeva.Znam da sam jakaNataša, koja je svojom snagom, voljom i optimizmom oduševila naciju, istakla je da bi volela svojim primerom da utiče na sve ljude koji se nađu u teškim trenucima da shvate kako je moguće prevazići svaki problem.- Želim da ljudi shvate da u životu mogu da se izbore sa svim što ih snađe. Često i ne znaju koliko su jaki dok ih situacija ne natera na to. Ne mogu da kažem za sebe da sam jaka, jednostavno, nosim se sa svim ovim što mi se desilo - zaključila je Nataša.

Drugari iz razreda najveća podrškaNakon nesreće Nataša je imala veliku podršku javnosti, prijatelja i porodice, ali ističe da su je najviše oduševili drugari iz srednje škole.- Svi su bili veoma pažljivi i divni. Ako bih baš morala nekog da izdvojim, onda su to moji drugari iz odeljenja, koji su napravili album sa slikama iz sve četiri godine. Zajedno smo proveli mnogo lepih trenutaka i hvala im na tome, kao i na činjenici da su uz mene posle ovoga što se desilo.

Grozno pevam!Nataša je imala priliku da se upozna sa svojom najdražom pevačicom Sarom Jovanović, a jednom prilikom je sanjala i da zajedno pevaju, što, prema rečima naše košarkašice, njoj baš i ne ide od ruke.- Sanjala sam da sa Sarom izvodim koreografiju. Čak sam i pevala, a verujete mi, to niko ne želi da čuje. Tako da je to delom bila noćna mora, delom lep san - našalila se Nataša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track