HOROR ZAKUCAVANJE: Zaradio posekotinu na čelu pošto mu je tabla pala na glavu
Foto: Printskrin

Izbegnuta teža tragedija

HOROR ZAKUCAVANJE: Zaradio posekotinu na čelu pošto mu je tabla pala na glavu

Košarka -
Globtrotersi su na vrhunski način spojili košarku i zabavu, ali i dan-danas uz mnogo smeha oni izvode poteze o kojima igrači NBA lige mogu samo da sanjaju

HONDURAS - Gostovanje Harlem Globtrotersa u Hondurasu moglo je da preraste u pravu tragedije.

Nakon jedne njihove tačke - egzibicije, tačnije zakucavanja jednog od učesnika, cela konstrukcija se obrušila na igrača i pala mu na glavu.

Na sreću, Harlemovac je zaradio samo posekotinu na čelu.

Harlem Globtroterse je davne 1927. godine u Čikagu osnovao belac Ejb Seperstin, a ime Harlem (čuveno crnačko predgrađe Njujorka) uzeto je zbog lakšeg povezivanja sa afroameričkom populacijom koja je na početku predstavljala jedinu publiku Globtrotersa.

Sredinom 50-tih godina prošlog veka harlemovci postaju globalna svetska atrakcija, a do danas su nastupali u više od 100 zemalja i odigrali više od 20.000 utakmica.

Globtrotersi su na vrhunski način spojili košarku i zabavu, ali i dan-danas uz mnogo smeha oni izvode poteze o kojima igrači NBA lige mogu samo da sanjaju.

Među harlemovcima su karijeru počeli mnogi poznati igrači kao što su Vilt Čemberlen, Koni Hokins i Džerom Džejms (igrao za podgoričku Budućnost).

http://www.youtube.com/watch?v=jgEW2_lJY6E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track