RADONJIĆ: Pobeda pred Delijama je važna
Foto: Tanjug

Evroliga

RADONJIĆ: Pobeda pred Delijama je važna

Košarka -
Znam da možemo da napredujemo i nadam se još nekoj pobedi u Evroligi, istakao je trener Crvene zvezde

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je posle pobede nad Lijetuvos Ritasom (88:77) u petrom kolu Evrolige da je očigledan napredak i da veruje da će u nastavku zabeležiti još neku pobedu. "Velika je stvar što smo posle pobede u Španiji savladali Ritas i pokazali napredak. Pobeda u Beogradu i našim navijačima je važna, ali ima još da se igra", rekao je Radonjić, a potom pokušao da analizira meč. "U početku smo bili nervozni, ali kasnije uspeli da podignemo nivo igre. Greške su prirodne, ali smo sada uspeli da ih brže ispravljamo, što je za ovaj nivo igre jako bitno. Znam da možemo da napredujemo i nadam se još nekoj pobedi u Evroligi.

Trener Lijetuvos Ritasa Dirk Bauerman rekao je da je Crvena zvezda zasluženo pobedila u Beogradu jer je celu utakmicu igrala dobro u odbrani.

"Igrali smo dobro, naročito u prvom poluvremenu. Bili smo dobri u napadu, pogađali, igrali smo kako smo želeli da igramo u napadu, ali nismo bili dovoljno dobri u odbrani", rekao je Bauerman "U drugom poluvremu promašili smo nekoliko šutova, imali smo šutove za tri poena i polaganje, ali nismo pogađli. Kad se to desi, odbrana treba da bude na visokom nivou da bi se to nadomestilo, a to se nije desilo", dodao je Bauerman. On je istakao da je odbrana Zvezde bila konstantno na viskom nivou. "Na kraju utakmice nije važno koliko ste dobri u napadu, već koliko ste dobri u odbrani... Zvezda ima sjajnog trenera, neverovatne navijače, jako dobar tim... Nismo razočarani našom igrom, ali smo razočarani rezultatom i našom odbranom", rekao je trener litvanskog tima. Bauerman je kazao da je atmosfera u hali Pionir bila izvanredna i da su navijači Zvezde pokazali kako treba bodriti svoj klub. U redovima Lijetuvos Ritasa su i dva srpska košarkaša - Milenko Tepić i Stevan Jelovac. "Uradili su sjajan posao za nas do sada. Tepić je bolji iz meča u meča, a Jelovac je imao neke početne probleme s našom odbranom, ali se i on oporavlja. Svi znamo da je on talentovan, ofanzivno pun potencijala. Veoma smo srećni što ih imamo obojicu u timu, sjajni su saigrači i kao skoro svaki srpski igrač, imaju visoku košarkašku inteligenciju i veoma dobro razumeju igru", rekao je trener Ritasa. Na pitanje novinara kakve su šanse njegove ekipe za plasman u Top 16, kazao je da Zvezda ima veće šanse: "Zvezda ima dve pobede u nizu i to im daje dodatno samopouzdanje. Njihove šanse su sada veće nego naše, ali ima još pet utakmica da se odigra do kraja", rekao je Bauerman.

Krilni centar Zvezde Ivan Radenović

"U prvom poluvremenu imali smo mnogo problema sa njihovim šutem spolja. U nastavku je odbrana bila bolja, a mislim i da smo u ključnim momentima igrali veoma zrelo. U tome nam je mnogo pomogla i podrška navijača, pred kojima se ne može osetiti umor", rekao je Radenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track