SRPKINJE VLADAJU EVROPOM: Košarkašice iz Srbije obeležile Evroligu
Foto: Fibaeurope

Dame briljiraju

SRPKINJE VLADAJU EVROPOM: Košarkašice iz Srbije obeležile Evroligu

Košarka -
Milica Dabović, koja je u prošlom kolu bila MVP Evrolige, u sredu postigla 27 poena za prvu pobedu svoje ekipe ove sezone

BEOGRAD - Uporedo sa muškom Evroligom, širog Starog kontinenta igraju i dame. I to više nego uspešno kada su u pitanju igračice sa naših prostora.

Nažalost, srpski klubovi su, pre svega zbog loše materijalne situacije, daleko od ovog takmičenja, ali zato naše košarkašice vladaju Evropom.

Milica Dabović je u prošlom 3. kolu bila MVP lige, a ponovo je ostvarila fantastičan učinak. Kapiten reprezentacije Srbije je sa 27 poena, uz pet skokova, pet asistencija i šest osvojenih lopti, predvodila Novi Zagreb protiv Kibirkstisa iz Litvanije do prve pobede u sezoni - 70:67.

Miljana Bojović, Foto: Fibaeurope
Miljana Bojović, Foto: Fibaeurope

Derbi kola odigran je u Košicama, gde je domaći tim tek u finišu poklekao protiv aktuelnog šampiona, ekipe Jekaterinburga sa 68:72. Ruskinje su gubile tokom većeg dela meča najviše zahvaljujući dobroj igri Miljane Bojović koja je za Košice postigla devet poena, uz devet asistencija i dve osvojene lopte.

O jačini ženske Evrolige dovoljno govori podatak da Jekaterinburg ima godišnji budžet od 11 miliona evra, koliko zajedno imaju naši muški timovi Partizana i Crvene zvezde. U svojim redovima ima devet internacionalki i tri ruske reprezentativke koje uglavnom greju klupu.

Sonja Petrović
Sonja Petrović

U okviru grupe C Evrolige do prve pobede je stigla i ekipa Spartaka iz Moskve, ponajviše zahvaljujući odličnoj partiji Sonje Petrović. Srpska internacionalka je bila najefikasnija u svom timu sa 18 poena u pobedi nad ekipom Polkovice iz Poljske sa 67:55. Petrovićeva je dodala devet skokova, četiri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Ivana Matović (15), Foto: Fibaeurope
Ivana Matović (15), Foto: Fibaeurope

U okviru grupe B lider je Fenerbahče, u čijim redovima briljira Ivana Matović. Prošlogodišnji finalista Evrolige je savladao ekipu Nadežde iz Rusije sa 71:69, a Matovićeva je postigla 13 poena, uz četiri skoka i jedne asistencije.

Sara Krnjić, broj 13 Foto: Fibaeurope
Sara Krnjić, broj 13 Foto: Fibaeurope

U istoj grupi mađarski Šopron, kojeg sa klupe predvodi pomoćni trener u reprezentaciji Igor Polenek, poražen je od poljske Visle (61:67) uprkoj odličnoj partiji Sare Krnjić. Centar srpske reprezentacije ostvarila je dabl-dabl učinak od 12 poena i 13 skokova, a dodala je dve asistencije, jednu blokadu i dve osvojene lopte.

Dragana Stanković (10), Foto: Fibaeurope
Dragana Stanković (10), Foto: Fibaeurope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track