ZVEZDA OPET PRVA: Zadar pao u Železniku

ABA liga

ZVEZDA OPET PRVA: Zadar pao u Železniku

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar u Železniku (82:69)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar u Železniku sa 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13) u poslednjoj utakmici 11. kola regionalne ABA lige. Crveno-beli su se ovom pobedom osamostalili na vrhu tabele, pošto sada imaju devet trijumfa i dva poraza, dok je Zadar 11. sa četiri pobede iz 11 mečeva. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Boban Marjanović sa 15 poena, koji je upisao i 10 skokova, dok je Marko Simonović dodao 11. U ekipi Zadra istakao se Marko Šutalo sa 20 poena. Zvezda je dobro počela utakmicu i sredinom druge četvrtine došla do 16 poena prednosti. Ipak, ekipa crveno-beli su se tada opustili, pa je Zadar smanjo na šest poena zaostatka do poluvrmena. Serijom od 7:0, Zadrani su posle tri i po minuta u drugom poluvremenu prvi put poveli i od tada su se ekipe smenjivale u vođstvu, sve do finiša treće deonice, kada je Zvezda serijom 8:0 došla do sedam poena razlike.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini odigrala mnogo bolje od rivala i u jednom trenutku stekla maksimalnih 17 poena prednosti, te lako privela utakmicu kraju. Meču u hali u Železniku prisustvovalo je oko 1.500 gledalaca.

Zvezda je utakmicu morala domaćin da bude u Železniku, jer je hala Pionir zauzeta zbog Svetskog prvenstva u rukometu za žene, koje se igra u Srbiji.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ekipa pobedila zbog karaktera koji poseduje, iako je upala u žestok ritam utakmica."Čestitam igračima na pobedi. Odigrali smo dobro na početku i na kraju. Evidentno je da smo u žestokom ritmu. Protiv Panatinaikosa se video očigledan izostanak Mitrovića, što će u nastavku postajati sve jasnije. Na kraju smo jednim dobrim odnosom i karakterom rutinski završili meč, ali utisak je da ritam žestok i da je rotacija problematična usled izostanka Mitrovića. Bez obzira na utakmicu u Atini koju smo izgubili na jednu loptu i večerašnju ubedljivu pobedu protiv Zadra, jasno je da nas to brine. Nastavlja se žestokim ritmom, jer za tri dana imamo Laboral, pa idemo u Skoplje. Imali smo dosta težak raspored i svaki meč smo morali da igramo maksimalno,a neke i iznad mogućnosti", rekao je Radonjić.

Trener Zadra Hrvoje Vlašić kao razlog poraza naveo je loš početak utakmice u Železniku. "Nas je očigledno koštao loš ulaz u utakmicu kada nije postojala odbrana. Onda period od 35. minuta pa do kraja utakmice. Dozvolili smo lake poene i skokove Marjanovića koji je skočio četiri puta u tom periodu. Dobro smo se pripremili za utakmicu, odradili smo u odbrani dobar posao u većem delu utakmice. Faulovi su nam dosta skratili rotaciju. Kraljević je mogao spolja da napravi probleme, ali je bio bolestan i zbog toga potpuno neupotrebljiv. Kažem ponovo zaslužena pobeda Crvene zvezde, a mi smo se predstavili korektnom svetlu. Želimo zadržati pozitivan način razmišljanja jer se borimo za opstanak i svaka utakmica je kvalifikaciona. Podigli smo se dosta u poslednjih mesec dana", dodao je Vlašić. Plej domaćih Aleksandar Cvetković naglasio je da je četvrta četvrtina utakmice sa Zadrom, recept kako ekipa treba da igra. "Velika i teška utakmica. Prvo poluvreme nismo bili na nivou na kojem želimo, posebno u drugoj četvrtini kada smo primili 24 poena. U poslednjoj deonici smo pokazali kako treba da igramo. Sada ostaje da se okrenemo utakmici sa Laboral Kučom", dodao je Cvetković. Košarkaš Zadra Ante Đugum rekao je da je njegova ekipa pokazala da može da se nosi sa svima. "Čestitam Zvezdi na pobedi. Došli smo u Beograd rasterećeno, a Zvezda je bila veliki favorit. Pokazali smo da možemo da se borimo sa ekipom kakva je Zvezda. Pokušali smo da budemo što duže u egalu, ali je presudila duža klupa domaćina. Potrebno je bilo smanjiti crne rupe i greške na minimum, ali se posle ovog meča okrećemo Radničkom", izjavio je Đugum.

Tekstualni prenos

Na kraju pobeda Zvezde 82:69.

Posle četiri minuta Zvezda ima plus 15 78:63

Četvrta četvrtina

Posle 30 minuta Zvezda vodi 62:56

Posle kucanja Dženkinsa 61:54

Zvezda opet ima malu prednost

Na polovini deonice domaći tim vodi 47:45

Lošu seriju Zvezde zaustavio je Radenović

Zadar je početkom drugog poluvremena uspeo da povede 42:43

Treća četvrtina

Nastavili su gosti sa dobrom igrom i do kraja prvog poluvremena, pa su nakon 20 minuta imali za njih odličnih -6 (42:36)Imali su crveno-beli i +16 (36:20), ali usledio je nešto lošiji period igre domaćina pa se Zadar serijom 9:2 spustio na jednocifreni deficit (38:29)

Druga četvrtina

Posle deset minuta Zvezda vodi 23:12

Nova serija Zvezde za 18:10

Zadar je došao do 10:6

Zvezda je povela 8:2

Prva četvrtina Crvena zvezda trenutno zauzima treće mesto sa 18 bodova, a u slučaju pobede mogla bi da prestigne Cedevitu i Partizan i zasedne na čelo ABA lige.

Zadrani ove sezone imaju skor od četiri pobede i šest poraza i trenutno su na 12. poziciji sa 14 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track