HUMANITARNO VEČE: Košarkašice Radivoja Koraća i Vršca igraju za Unu Savić!
Foto: ŽKK Radivoj Korać

Srce veće od košarke

HUMANITARNO VEČE: Košarkašice Radivoja Koraća i Vršca igraju za Unu Savić!

Košarka -
Na ideju igračica da prikupe novac za pomoć maloj Uni Savić klub se rado pridružio i podržao ideju da napravimo humanitarnu akciju prikupljanja novca za vreme naše prvenstvene utakmice koja se igra u sredu od 19.30 u hali "Sport eko", rekao je trener Koraća Miloš Pavlović

BEOGRAD - Kako bi pomogli maloj Uni Savić, dvogodišnjoj devojčici koja boluje od teškog oblika leukemije,Ženski košarkaški klub Radivoj Korać iz Beograda odlučio je utakmica Prve lige Srbije protiv Vršca budehumanitarnog karaktera.

Meč košarkašica Radivoja Koraća i Vršca igra se u sredu od 19.30 u hali "Sport Eko" u beogradskom naselju Braća Jerković. Ulaz je slobodan ali će na tribinama stajati kutije u kojima će moći da se ubaci dobrovoljni prolog.

"Nije prvi put da ŽKK Radivoj Korać pomaže onima kojima je to neophodno i najpotrebnije. Klub je kontinuirano kad god i gde god je to bilo potrebno dao svoj doprinos. Na ideju igračica da prikupe novac za pomoć maloj Uni Savić klub se rado pridružio i podržao ideju da napravimo humanitarnu akciju prikupljanja novca za vreme naše prvenstvene utakmice koja se igra u sredu od 19.30 u hali "Sport eko". Smatramo da je zdravlje naše dece najvažnije i da treba svi da pomognu koliko mogu da im omogućimo život kakav sigurno zaslužuju. Klub će donirati određena sredstva na žiro račun, a akciju su sa zadovoljstvom podržale i košarkašice Vršca. Postavićemo dve kutije za prilog u hali i jednu kutiju u kafiću hale gde će posetioci moći da ubacuje svoje priloge. Još jednom apelujemo da dođe što veći broj ljudi i donira koliko može", rekao je trener "Žućkovih naslednica" Miloš Pavlović.

O samoj ideji da se pomogne Uni Savić kapiten ekipe Snežana Čolić kaže.

"Inicijativa je potekla od strane prijateljice koja stalno učestvuje u akcijama ovog tipa. Zamolila me je da ekipno skupimo i uplatimo novac na račun male Une. Saigračice su se naravno odmah složile. Mi smo ovaj predlog iznele stručnom štabu koji je odlučio da akciju podignemo na viši nivo, pa će utakmica u sredu biti humanitarnog karaktera. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve da dođu u sredu u halu "Sport eko" u 19.30 i doprinesu ovoj akciji", rekla je Snežana Čolić.Košarkašice Radivoja Koraća trenutno su prvoplasirane u nacionalnom prvenstvu Srbije sa svih deset pobeda, dok su u regionalnoj ligi na deobi drugog mesta sa skorom 3-3 i lepim šansama za plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Podsetićemo da je aktiviran i SMS broj na koji se mogu slati poruke za Unu. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena je 100 dinara i važi za sve mreže. Novac možete uplatiti i na račun Komercijalne banke na ime Una Savić.DINARSKI 205-9011005219862-38DEVIZNI 9031019889411 RS35205903101988941194

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track