KATIĆ PRIZNAO: Zvezda mi je dala najviše
Foto: Nebojša Mandić

Crveno-beli ispred svih

KATIĆ PRIZNAO: Zvezda mi je dala najviše

Košarka -
Srpski reprezentativni centar otvorio dušu i priznao gde mu je bilo najbolje u karijeri

Voli Mali Kalemegdan.Srpski reprezentativni centar, košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rešio je da otvori dušu i uporedi klubove za koje je nastupao u karijeri. Iako je s Partizanom osvojio najviše trofeja, verovatno odigrao i najjače mečeve, Katić na prvo mesto stavlja klub čiji dres sada nosi - Crvenu zvezdu.- S raznim klubovima sam doživeo razne lepe trenutke, svaki je specifičan i vezan za određeni životni period. Valter tajgersi su mi dali neopisivo mnogo. Hemofarm, prelep period. Partizan, dve godine, pet titula i mnogo lepih stvari. Međutim, ne zato što trenutno igram za taj klub, već zato što je to realnost - Crvena zvezda mi je do sada dala najviše. Izvukla me je iz Kragujevca i iz anonimnosti, da bi me nekako, nakon niza godina i nezavršenog posla, vratila se i podarila mi najbolje sezone, poslala me u reprezentaciju i dala to što mi je nedostajalo. Hoću samo da kažem HVALA - napisao je na svom Instagram profilu Raško Katić.Katić ima 33 godine, a profesionalnu karijeru počeo je u kragujevačkoj Zastavi. U Crvenu zvezdu došao je 2004. godine, kad je trener bio Zmagoslav Sagadin.

IskrenoNIKOGA NE KUPUJEMRaško Katić je pojasnio da nije imao nameru da se pričom o Zvezdi nekome nametne, te da je sve što je napisao iskreno mislio.- Da se ne bi shvatilo pogrešno, kao neka patetika ili ne znam šta već, moram da kažem da sam napisao ovo u skraćenoj verziji i da nema nikakve veze s „kupovinom“ nekoga ko će to eventualno pročitati. Jednostavno sam želeo da kažem glasno ono što mislim - poručio je Katić.

Za kraj EvroligeSUTRA S LIJETUVOSOMKošarkaši Crvene zvezde putuju za Litvaniju, gde će sutra (18.45) odigrati poslednji meč u Evroligi ove sezone. Rival je poslednjeplasirana ekipa iz grupe D Lijetuvos Ritas iz Viljnusa, koja je u prethodnih devet kola uspela da ostvari samo jednu pobedu. Biće to lepa šansa da novim, četvrtim trijumfom spuste zavesu na nastupe u Evroligi, ali i da u pobedničkom raspoloženju nastave takmičenje u Evrokupu.

ČinjeniceKARIJERA- Zastava Kragujevac 2002 - 2004.- Crvena zvezda 2004 - 2005.- ITU Istanbul 2005.- Ergonom 2005.- Valter tajgers Tubingen 2005 - 2009.- Hemofarm 2009 - 2010.- Partizan 2010 - 2012.- Crvena zvezda 2012. i dalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track