ĆAPIN: Jači od bola
Foto: Saša Pavlić

Plej Budućnosti čeka da se vrati na teren

ĆAPIN: Jači od bola

Košarka -
Iako sam po prirodi nestrpljiv i hteo bih da istrčim na teren, vodim brigu da se vratim na pravi način, rekao je košarkaš

U autu je, a Budućnost bez njega nikako nije isti tim. Aleksandar Ćapin ulazi u završni fazu oporavka od povrede, koja mu je poslednjih nedelja donela dosta neprijatnosti i muke. A sve je počelo pred meč regionalne ABA lige protiv Cedevite.

- Dan pred utakmicu sa Zagrepčanima sam osetio bol. Naša lekarska služba je pokušala sve da učini ne bi li me osposobila za tu utakmicu, ali je upala bila sve jača i morao sam da ostanem u krevetu. Bol se iz donjeg dela leđa širio na kuk i preponu. Napravili smo snimke magnetne rezonance da vidimo da nije u pitanju neko oštećenje i, hvala Bogu, kičma je potpuno zdrava, ali nerv je bio veoma upaljen - priseća se Ćapin.U prvih deset dana plejmejker Budućnosti je primao injekcije protiv bolova, a potom je krenuo sa laganim individualnim treninzima i jačanjem mišića.- Bio sam u stanju mirovanja i sada treba vratiti snagu, mobilnost i amplitudu u kuku. Progres je svakodnevan, ali ovo nije nešto što može da se reši preko noći. Iako sam po prirodi nestrpljiv i hteo bih da istrčim na teren, vodim brigu da se vratim na pravi način. Sada sam u rukama našeg kondicionog trenera, koji pažljivo priprema trening da me što pre vrati u ritam i da počnem da radim sa timom, ali vodeći računa da se smanji mogućnost obnavljanja povrede – kaže Ćapin.On ističe da mu je prethodni period bio izuzetno težak, što zbog rehabilitacionog postupka, što zbog činjenice da nije bio u stanju da na terenu pomogne svojim saigračima.- Mnogo je teško za psihu kada gledaš sa strane i nemoćan si da istrčiš na parket, ali mi to daje snažan motiv da radim i probijam granicu bola, ne bih li se što pre priključio ekipi u igri na terenu - objašnjava veliki borac Aleksandar Ćapin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track