GRADSKI DERBI KOŠARKAŠICA: Šumadija i Radnički za primat u Kragujevcu
Foto: Košarka24.rs

Borba za kup

GRADSKI DERBI KOŠARKAŠICA: Šumadija i Radnički za primat u Kragujevcu

Košarka -
Osim bodova i prestiža, gradski rivali će se boriti za preostalo mesto koje vodi na završni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević, zajedno sa ekipom Šapca

KRAGUJEVAC - Prava poslastica u 13. kolu Prve lige Srbije za košarkašice. U gradskom derbiju Kragujevca sastaće se Radnički i Šumadija.

Osim bodova i prestiža, gradski rivali će se boriti za preostalo mesto koje vodi na završni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević, zajedno sa ekipom Šapca.

Obe ekipe su nedavno promenile trenere i nadaju se da će uzdignutih glava izaći iz hale "Gordana Bogojević". Šumadija trenutno ima skor od šest pobeda i poraza, a Radnički je mesto ispod na tabeli sa pobedom manje.

O očekivanjima u ime domaćina govorili su trener Darko Jakovljević i igračica Tanja Živanović.

"Očekuje nas jako težak meč. Radnički je veoma dobar tim, sa odličnim napadačkim kvartetom koji čine Prvulović, Katić, Gobeljić i Milić. Oni postižu više od 80 odsto poena tako da ćemo morati dobro da pripremimo odbranu i na taj način limitiramo njihov učinak. Pored njih, Radnički ima i dobre timske igrače poput kapitena Jovanović, Špikić, Todorović, Dimić... čiji se učinak ne vidi baš najbolje kroz statistiku, ali rade odličan posao za ekipu. Nema sumnje, biće nam veoma teško. Što se tiče moje ekipe, očekujem maksimalnu motivaciju, i da devojke ostave srce na terenu. Ako to urade, za mene je svaki rezultat prihvatljiv. Pobedom obezbeđujemo plasman na završni turnir finala Kupa, što bi bio najveći uspeh u istoriji kluba, tako da je to dodatni motiv za moje devojke da daju sve od sebe i dobiju velikog rivala", rekao je trener Šumadije Darko Jakovljević.

Jedna od glavnih uzdanica domaćina u ovom meču biće i centar Tanja Živanović.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, jer nije u pitanju samo kragujevački derbi već i borba za Kup. Kao što je poznato, u našim redovima je došlo do promene trenera i samog sastava. Još uvek se uigravamo i prilagođavamo novom sistemu. Ako otvorimo utakmicu kako treba, pobednik se neće dovesti u pitanje. Ono što mogu da garantujem je to da ćemo maksimalno spremno i motivisano ući u utakmicu. Pozvala bih publiku da dođe u što većem broju i uživa u jednoj pravoj košarkaškoj predstavi", rekla je Tanja Živanović.

Košarkašice Radničkog su u prethodnom periodu imale dosta kadrovskih problema sa povredama igračica, ali će u ovom meču biti kompletni, o čemu su govorili trener tima Dejan Kovačević i igračica Milica Todorović.

"Jedna od utakmica koja nam dolazi u periodu kompletiranja tima. Mislim da su problemi iza nas. Ulazimo rasterećeno u ovaj meč, kao i u svaki drugi. Ekipa Šumadije je za svako poštovanje, a nas do uspeha treba da vodi mirna glava i veliko angažovanje tokom svih 40 minuta. Ako odigramo odbranu na nivou na kom smo igrali protiv Vršca u drugom poluvremenu, nema bojazni. Devojke dobro treniraju cele nedelje, ekipa je napokon na okupu, što me raduje. Imaću na raspolaganju sve igrače za utakmicu. Teško je prognozirati pobednika, šanse su jednake, ali verujem u pobedu svog tima. Pozivam navijače da u što većem broju dođu", rekao je trener Radničkog Dejan Kovačević.

Centar ekipe Milica Todorović jedna je od igračica koja je u prethodnom periodu kuburila sa povredom.

"U proteklom periodu imali smo mnogo pehova. Počelo je povredama plejmekera, udesom pred prvo kolo, zatim je meni rame iščašeno, zbog čega sam mesec i po dana bila van terena, kapiten Jovanović je iščašila zglob, a Katićeva imala zdravstvenih problema. Smatram da ovo nije plasman koji zaslužujemo, ispustile smo par pobeda, ali to će se nadam se vratiti u drugom delu sezone. Došao je i novi trener. Tek ove nedelje smo se okupile u punom broju. Derbi je specifična utakmica, jako je teško prognozirati ishod. Šumadija ima dužu klupu i tu prednost da ih trenira Darko Jakovljević koji je bio naš trener prethodne sezone, tako da nas odlično poznaje. Šanse su nekih 50:50, videćemo i kome će biti bolji dan. Sve u svemu, publiku očekuje prava košarkaška poslastica, atraktivna igra uz maksimalnu motivisanost obe ekipe. A mi očekujemo kao i na dosadašnjim derbijima pune tribine, i fer plej na terenu", rekla je Milica Todorović.

Meč između Šumadije i Radničkog igra se od 20 časova u hali "Gordana Bogojević".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track