VUJOŠEVIĆ: Derik Rouz ima sve, pa se povredio isto kao i Milosavljević
Foto: Saša Pavlić

Procena

VUJOŠEVIĆ: Derik Rouz ima sve, pa se povredio isto kao i Milosavljević

Košarka -
Nadam se da će nas navijači i dalje podržavati, pa i kada se izgubi utakmica, da će agenti uspeti da ponude dobre igrače, da će sponzori uspeti da nas finansijski podrže. Lako je iz pozicije rašomonca biti pametan, rekao je trener šampiona regiona i Srbije

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da posle povrede Dragana Milosavljevića i do njega stižu i dobro namerne i zlonamerne priče, ali da ekipi treba jedan igrač i da se sa njegovim izborom neće žuriti.

"Znam da sada ima mnogo dušebrižnika i zlonamernika koji pokušavaju da izvrše „analize“, ali i dobronamernih koji nisu ravnodušni.Povrede su nažalost sastavni deo sporta. Uvek sam govorio da dobar trening smanjuje rizik od povreda. Veliki broj utakmica, naporan ritam takmičenja, mnogo ne idealnih organizovani putovanja sigurno da multiplikuju rizik od povrede. Ali kod rupture prednjih ukrštenih ligamenata, kao i kod loma ruke dolazi do sticaja neserćenih okolnosti, odnosno do udara pod određenim uglom. Sigurno da je i prethodni kontakt sa Ohajonom (u prvom poluvremenu) bio inicijalna kapisla", rekao je Vujošević.Uz povrede Davisa Bertansa, Lea Vestermana i sada Dragana Milosavljevića, često se „poturi“ pitanje treninga..."Navešću vam dva primera. Prvi, setite se, pre izvesnog vremena, Janis Berzinš je dovođen u vezu sa Partizanom... Mesec dana pošto je bilo izvesno da neće doći, mladom Letoncu su stradali ligamenti... Zamislite samo da je kojim slučajem došao kod nas šta bi se pričalo... Drugi je Derik Rouz. Taman kada se oporavio od povrede jednog kolena, stradalo je drugo. Da li stvarno mislite da je, uz svu nauku koju poseduje američka medicina, preterao sa napornim treninzima? U pitanju je nesrećni momenat. Zato, pustite te priče onih koji žele da drže „časove anatomije“.Povreda Milosavljevića inicirala je potrebu da Partizan razmišlja o pojačanjima. Odmah pošto je objavljeno da će biti na dužem odmoru, krenulo je licitiranje sa imenima..."Partizanu treba jedan igrač, ali nećemo da žurimo i u toj žurbi da napravimo grešku. Sva imena koja se pominju su prozivod određenih interesa, da li menadžera, ili nekog ko želi da muti vodu.... Sigurno da tu ima i onih koji prave kalkulacije sa dobrom namerom. Ima svega... Znate, kada je čoveku teško, pokazuje se ko mu je prijatelj. A Partizanu je sada teško i treba mu pomoć. Nadam se da će nas navijači i dalje podržavati, pa i kada se izgubi utakmica, da će agenti uspeti da ponude dobre igrače, da će sponzori uspeti da nas finansijski podrže. Lako je iz pozicije rašomonca biti pametan", završava Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track