SRPSKO ČUDO: Paunić precizniji od NBA i evroligaških trojkaša
Foto: Saša Pavlić

Bez greške u šutu za tri poena

SRPSKO ČUDO: Paunić precizniji od NBA i evroligaških trojkaša

Košarka -
Srpski košarkaš je trenutno prvi sa čak 57.4 posto ubačenih trojki (31/54), što je daleko bolje od najbližih pratilaca Andresa Noćionija i Romejna Sata koji imaju identičan procenat – 51.8

Završen je prvi deo ACB lige, a kako je Real Madrid kao tim bio dominantan sa 17 pobeda bez poraza, tako je i srpski košarkaš Ivan Paunić ubedljivo završio na prvoj poziciji najboljih trojkaša najbolje svetske nacionalne košarkaške lige, ne računajući NBA.U poslednjoj rundi prvog dela lige Fuenlabrada je savladala Laboral Kuću sa 74:73 u veoma neizvesnoj utakmici, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je upravo Paunić.

On je zabeležio 14 poena, pogodivši dve trojke iz dva pokušaja. Na taj način „zacementirao“ je prvo mesto na listi najpreciznijih trojkaša lige.On je trenutno prvi sa čak 57.4 posto ubačenih trojki (31/54), što je daleko bolje od najbližih pratilaca Andresa Noćionija i Romejna Sata koji imaju identičan procenat – 51.8.Što je još interesantnije, Paunićev procenat uspešnosti u šutu za tri poena bolji je od aktuelnih lidera dva najjača klupska košarkaška takmičenja. U NBA trenutni lider među najpreciznijim trojkašima je član San Antonio Sparsa Italijan Marko Belineli sa 48.3%, dok je u Evroligi i dalje najprecizniji trojkaš košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins sa 56.5%. Isti igrač je najprecizniji trojkaš u Jadranskoj ligi sa 52 posto uspešnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=nNEEyh4uBzE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track