VEČITI DERBI TEK U FINALU: Partizan na Čovića i Gurovića

Kup Radivoja Koraća

VEČITI DERBI TEK U FINALU: Partizan na Čovića i Gurovića

Košarka -
Najinteresantniji duel svakako će biti onaj u kome crno-beli igraju protiv FMP-a koji sa klupe predvodi Milan Gurović, a u timu je sin Nebojše Čovića, Filip

BEOGRAD - U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije izvučeni su parovi završnice Kupa Radivoja Koraća.

Četvrtfinalne parove turnira koji se igra u Pioniru od 6. do 9. februara čine Partizan - FMP, Mega Vizura - Crnokosa, Crvena zvezda - Borac, Radnički Kragujevac - OKK Beograd.

U polufinalu će igrati pobednici mečeva Partizan - FMP i Mega Vizura - Crnokosa, odnosno Crvena zvezda - Borac i Radnički - OKK Beograd.

Najinteresantniji duel svakako će biti onaj u kome crno-beli igraju protiv FMP-a koji sa klupe predvodi Milan Gurović, a u timu je ponovo od decembra sin Nebojše Čovića, Filip.

Branilac trofeja je Crvena zvezda koja je prošle godine u meču bez prisustva publike posle skandala i prekida meča u Kragujevcu savladala Partizan.Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da u Kupu Radivoja Koraća nema favorita i da njegova ekipa mora ozbiljno da uđe u četvrtfinalni meč s Borcem iz Čačka kako bi mogla da odbrani trofej. "Kup je specifično takmičenje, jer nema mogućnosti ispravke i gde svi imaju šansu da naprave iznenađenje i osvoje trofej. Prednost bi trebalo da imaju klubovi koji igraju u Jadranskoj ligi, ali nije pametno favorizovati nekoga", rekao je Radonjić. "Moramo da budemo ozbiljni, pre svega u prvom duelu, kako bismo došli do situacije da se borimo za novi trofej", rekao je Radonjić. Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je Crvena zvezda apsolutni favorit za osvajanje trofeja. "Partizan sigurno nije favorit, ali ćemo se truditi da odigramo što bolje. Nismo pod pritiskom da moramo da osvojimo Kup i prema mom mišljenju apsolutni favorit je Crvena zvezda. Mi smo u specifičnoj situaciji, s obzirom na povredu Dragana Milosavljevića i nisam siguran da ćemo uspeti da angažujemo igrača koji bi ga zamenio u Kupu", rekao je Todorić. "Žreb nije važan, Kup je specifično takmičenje u kome se igraju tri utakmice do prvog trofeja u sezoni, koji može nešto da znači, ali i ne mora. Prošle godine je Zvezda osvojila Kup, a Partizan kasnije prvenstvo i Jadransku ligu", dodao je Todorić.Trener košarkaša FMP-a Milan Gurović rekao je da je Partizan favorit u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća i da će njegova ekipa taj duel igrati bez pritiska. "Mi smo u neku ruku već pobednici, jer većina mojih igrača nikada nije igrala u Pioniru, pogotovo ne protiv Partizana. Zna se da je Partizan favorit, igraćemo bez pritiska, jer nemamo šta da izgubimo, osim da steknemo iskustvo igranja u Pioniru", rekao je Gurović.

Prošle godine je finalna utakmica između Crvene zvezde i Partizana u Kragujevcu prekinuta zbog incidenata na tribinama, a završena je dan kasnije bez prisustva publike. Gurović je tada bio u stručnom štabu crveno-belih. "Apelujem da se strasti smire, nadam se da neće doći do nemilih scena i da će sve proteći u korektnom duhu", rekao je Gurović.Direktor Borca iz Čačka Marko Ivanović rekao je da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika, ali da je zadovoljna žrebom. "U suštini smo zadovoljni žrebom, jer sve ekipe vole da igraju protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobili smo ekipu koja vodi na tabeli regionalne lige i koja ima manje problema od ostalih. Imaćemo težak zadatak, ali je to dobra prilika da probamo da se predstavimo na što bolji način", rekao je Ivanović.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora motivisano da uđe u duel s Crnokosom. "Igramo protiv Crnokose koja je najprijatnije iznenađenje domaće lige. Moramo da uđemo u taj duel motivisano i da dokažemo da smo kvalitetni i da prođemo u polufinale... A u polufinalu je Partizan favorit", rekao je on. Milojević je rekao da ga "malo i nervira" što se govori o mogućim incidentima. "Verujem da će sve biti u redu, ne treba potencirati sve to. Treba pričati o košarci, ko kakav tim ima, a ne o ružnim stvarima", rekao je on. Predsednik OKK Beograda Dejan Dimitrijević rekao je da veruje da njegova ekipa može da igra protiv Radničkog iz Kragujevca. "Oni spadaju u vrh srpske košarke, ali mislim da je to ekipa protiv koje možemo da igramo. Način na koji igraju Partizan, Zvezda ili Mega bi nam stvorio mnogo problema i zato mislim da ćemo Radničkom pružiti dostojan otpor. Zadovoljni smo žrebom i srećni smo što smo uopšte u završnici Kupa", rekao je Dimitrijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track