VUJOŠEVIĆ: Bertans se vraća u martu, Pavlović blizu Partizana
Foto: Fonet

Lepe vesti za crno-bele

VUJOŠEVIĆ: Bertans se vraća u martu, Pavlović blizu Partizana

Košarka -
Dogovor postoji i ako sutra bude u Beogradu, biće igrač Partizana do kraja sezone, rekao je trener crno-belih o Pavloviću

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će se marta, posle skoro osam meseci odsustva zbog povrede, na teren vratiti Letonac Davis Bertans.

"Prva utakmica Bertansa biće 16. marta protiv Solnoka u Jadranskoj ligi", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Letonac je tešku povredu ligamenata desnog kolena zaradio prošlog juna u finalnoj utakmici plej-ofa sa Crvenom zvezde, a potom je u julu operisan. Bertans je bio jedan od najboljih igrača Partizana protekle sezone. U košarkaškoj Superligi je prosečno postizao 12,2 poena uz 3,1 skok i 1,7 asistencija. Takođe, Bertans bio je najbolji trojkaš regionalng takmičenja uz prosek od 9,8 poena i 2,8 skokova, dok je u Evroligi imao prosek od 6,6 poena i 2,3 skoka.

Vujošević je rekao da će sutra znati da li će Aleksandar Pavlović pojačati crno-bele.

"Radi se o izuzetno dobrom igraču, koji nije spreman i za čije priključenje će trebati vremena, ako sve bude kako treba. Dogovor postoji i ako sutra bude u Beogradu, biće igrač Partizana do kraja sezone... Ukoliko sutra bude sa ekipom, znači da je završen dogovor, ako ne onda od dogovora nema ništa", rekao je Vujošević.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća pružiti šansu mladim igračima, jer crno-beli imaju dosta problema sa povredama i to takmičenje ne smatraju najvećim prioritetom u ovoj sezoni.

"Svesni smo da u ovom momentu nismo kompletni , a ne želimo da dođe do novih povreda sa nekim ekstraordinarnim opeterćenjima. Priliku će dobiti zdravi igrači ioni koji su manje igrale u dosadašnjem toku sezone. Gledaćemo da odmorimo i osvežimo ekipu dovođenjem još nekog igrača", rekao je Vujošsević na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadionu Partizana.

Crno-beli će na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća osim bez ranije povređenih Davisa Bertransa, Lea Vestermana i Dragana Milosavljevića igrati i bez Tarensa Kinzija, a pod znakom pitanja su nastupi Milenka Tepića i Nikole Milutinova.

"Kinzi sigurno neće nastupiti jer ima distorziju drugog stepena i predstoji mu bar sedam dana pauze. Svi košarkaši Partizana sa velikom požrtvovanošću pristupaju treninzima i utakmicama, tako je i Kinzi protiv Cibone u Zagrebu tražio da igra i posle povrede. Mi sad moramo da zaštitimo igrače koji su najpotrošeniji", naveo je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track