VUJOŠEVIĆ: Sad je bitan Široki
Foto: Fonet

Reakcija

VUJOŠEVIĆ: Sad je bitan Široki

Košarka -
Moramo iz ove situacije korak po korak da izlazimo, rekao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, rekao je posle poraza od Žalgirisa u šestom kolu top 16 faze Evrolige, da je ekipa značajno oslabljena, ali da mora naći izlaz iz teškle situacije. "Žalgiris je zasluženo dobio utakmicu. Ono čime nisam zadovoljan je to što su oni čvršće, tvrđe ušli u utakmicu u svim segmentima, u skoku u napadu, u čvrstini odbrane. Oni su dobra ekipa na svom terenu, međutim ne treba zaboraviti da nama od početka sezone nedostaje Vestreman, pa Milosavljević, čiji izostanak ćemo vrlo teško nadoknaditi", rekao je Vujošević, a potom i nastavio:"Danas još nisu bili prisutni Pavlović, zbog toga što još uvek nema pravo igranja, i Kinzi, koji je na poslednjim utakmicama davao veliki doprinos."Trener crno-belih smatra da je naredna utakmica u ABA ligi od velikog značaja te je pozvao publiku da pruži podršku košarkašima Partizana."Pobeda Žalgirisa nije iznenađenje protiv ovakvog našeg sastava, oni su to zasluženo dobili. Mi moramo iz ove situacije korak po korak da izlazimo. Nama je veoma bitna utakmica u nedelju sa Širokim, gde će biti i prezentacija Pavlovića i nadam se velikoj podršci publike" istakao je šef struke kluba iz Humske .

Trener košarkaša Žalgirisa Saulijus Štombergas smatra da je prevlast u skoku donela pobedu njegovoj ekipi protiv Partizana."Odigrali smo dobru utakmicu, čestitam igračima. Košarkaši Partizana su viši od naših, ali uspeli smo da dobijemo bitku u skoku i u odbrani i u napadu. To je bio primaran zadatak pre utakmice, i igrači su sve uradili savršeno. Moram da pomenem i našeg najmlađeg igrača Tomasa Dimšu, bio je perfektan na obe strane. Malo smo podbacili u završnici, ali bili smo bolji u tri deonice, što je dovoljno za zadovoljstvo", rekao je Štombergas.

Među boljima u litvanskom taboru bio je Džastin Dentmon, koji je postigao 23 poena, a imao je uz to šest asistencija i pet skokova.

"Velika pobeda, bila nam je potrebna zbog samopouzdanja. Pre utakmice, treća četvrtina nam je bila uvek problem, ali smo sada agresivnošću zaustavili Partizan. Moram da zahvalim trenerima i skautingu jer su nas dobro pripremili za utakmicu. Nije bilo lako jer se protivnik nije predavao, bili su agresivni sve vreme", rekao je Dentmon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track