VUJOŠEVIĆ: Hvala Vučiću na pomoći, Šoškić ili Vukotić za predsednika
Foto: Fonet

Trener Partizana o finansijskoj situaciji

VUJOŠEVIĆ: Hvala Vučiću na pomoći, Šoškić ili Vukotić za predsednika

Košarka -
Nije dobra situacija. Kažu da prosim. Prosim rezultatima i onime šta je Partizan uradio. To mi nije krivo. Zahvaljujemo se svim sponzorima. Zahvaljujem se i Vučiću koji je reagovao da se ti sponzori dobiju

BEOGRAD - Trener košarkaša i predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je danas da ne želi da se meša u poslove fudbalskog kluba, ali da bi predsednik, da se on pita, bili Momčilo Vukotić ili Milutin Šoškić.

"Vidim da iz centara moći pitaju ko će biti predsednik fudbalskog kluba, da se ja pitam to bi bili Moca Vukotić, Šoškić ili Miša Tumbas... Ali niko to splja neće odrediti friziranjem štampe", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić, protiv koga se vodi istaga u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda, ranije ove nedelje je obavestio upravu kluba da zbog privatnih obaveza neće moći da se posveti radu u klubu kao do sada.

Govoreći o finansijskoj situaciji Vujošević je dodao da je stanje u klubu i dalje loše, ali se zahvalio i potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na pomoći oko sponzora.

"Nije dobra situacija. Kažu da prosim. Prosim rezultatima i onime šta je Partizan uradio. To mi nije krivo. Zahvaljujemo se svim sponzorima. Zahvaljujem se i Vučiću koji je reagovao da se ti sponzori dobiju. Ti sponzori sve što daju ide na porez, a mislim da mi jedini u zemlji redovno plaćamo sa kamatom. U vladi ima Partizanovaca, ali je pomogao Vučić", kazao je Vujošević.

Trener košarkaša Partizana dodao je da njegova ekipa više nama prava na kiks i da mora da zabeleži pobedu protiv ekipe Širokog u predstojećem meču Jadranske lige.

"Sedam kola je do kraja. Ta utakmica je kvalifikaciona, ne možemo sebi više da dozvolimo luksuz. U teškoj smo situaciji, ali izlazimo iz nje. Sada je bolje, ali ne možemo da dozvolimo kiks", rekao je Vujošević.

Partizan u 20. kolu Jadranske lige sutra od 17.00 dočekuje ekipu Širokog. Crno-beli u dosadašnjem delu takmičenja imaju 13 pobeda i šest poraza i zauzimaju treće mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

"U odnosu na utakmicu u prvom krugu, Široki je promenio i ojačao ekipu. Na spoljnim pozicijama je to dobra ekipa. Novi trener je doneo stabilnost u igri i bolje rezultate. Osvojili su Kup BiH na gostujućem terenu. Utakmice koje nisu dobili igrali su ih otvoreno do samoga kraja. Protivnik je kvalitetan, utakmica je jako važna", kazao je Vujošević.

On je dodao da će u meču protiv Širokog debitovati Aleksandar Pavlović, ali i da na terenu ponovo neće biti Tarens Kinsi.

"Debituje Pavlović... Puno je razloga da dođe publika. Uvek lakše pobeđujemo kada je sala puna. Kinsi neće igrati. Očekujem da od ponedeljka bude na treningu. Ima distorziju skočnog zgloba i dalje ima otok", dodao je trener Partizana.

Košarkaš crno-belih Milenko Tepić kazao je da njegovu ekipu očekuje jako važna utakmica.

"Čeka nas važna utakmica, posle poraza od MZT-a i Cibone. Malo smo sebi zakomplikovali situaciju i samim tim povećali važnost utakmice. Svi smo toga svesni, ali nas to neće opteretiti. Važno je da dođemo do te pobede posle nekoliko poraza, biće nam prekopotrebna pomoć publike", rekao je Tepić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track