NOVI DUEL SA LITVANCIMA: Zvezda izgubila od Nižnjeg, u 1/8 finala sa Ritasom
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

LAST 32 Evrokupa

NOVI DUEL SA LITVANCIMA: Zvezda izgubila od Nižnjeg, u 1/8 finala sa Ritasom

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Nižnji Novgoroda (74:76) u poslednjoj utakmici Last 32 faze Evrokupa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Nižnji Novgoroda (74:76) u poslednjoj utakmici Last 32 faze Evrokupa, pa će u osmini finala, koja se igra na ispadanje i u kojoj imaju prednost domaćeg terena u revanšu igrati protiv litvanskog Lijetuvos Ritasa, ekipe koju su dva puta porazili u Evroligi

Najefikasniji u domaćem timu bio je Čarls Dženkins sa 25 poena, dok je Demarkus Nelson postigao 19. Rusku ekipu predvodio je Semen Antonov sa 20 poena. Zvezda i Nižnji odigrali su jako neizvestan meč.

Prva utakmica osmine finala igra se 4. marta.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su košarši ruskog Nižnjeg pobedili zahvaljujući iskustvu i kvalitetu. "Početak je pokazao pravce, ali i način na koji bi trebalo stvari da se odvijaju. Mi smo u jednom periodu dobro radili, ali oni su svojim iskustvom, kvalitetom i odličnim šutem iskoristili prilike i na kraju slavili", rekao je Radonjić.Crveno-beli će u osmini finala igrati protiv Lijetuvos Ritasa, sa kojim se već sastao ove sezone, u prvoj fazi Evrolige. "Pre svega da se koncentrišemo na ono što imamo u timu. Dueli će nam jasno pokazati kako bi trebalo da igramo, ali ono što je bilo u drugoj utakmici neće biti ni blizu, jer nas čekaju kvalifikacioni mečevi koje do sad nismo imali, igra na svaki poen, na to treba da se vodi računa, a ne ono što je bilo u Evroligi", kazao je Radonjić.

Krilni centar Zvezde Ivan Radenović igrao je samo četiri minuta u prvoj četvrtini, posle čega nije ulazio u igru. "Sa Radenovićem se nije smelo rizikovati u nastavku, pa je rotacija bila kraća. Postojala je bojazan da nastavak igre može da donese jednu pauzu koja nam u ovom trenutku ne treba. Ostao je na klupi do kraja i nadam se da će biti spreman za sledeću utakmicu", kazao je Radonjić. Trener je naveo i da je Demarkus Nelson dobio udarac u šaku i da je i njegov nastup u drugom poluvremenu bio rizičan. Radonjić je kazao da će Zvezda iskoristiti kratku pauzu da se regeneriše posle velikog broja teških utakmica. On je dodao da očekuje pojačanje što pre, kako bi se novi igrač brzo adaptirao u sistem igre. "Trudimo se da nađemo najbolje moguće rešenje, to nije nimalo jednostavno, ali nadam se da ćemo za nekoliko dana imati konkretnu informaciju. Bilo bi jako dobro da pojačanje što pre dođe, kako bi imao više vremena za adaptaciju", rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Marko Simonović rekao je da je normalno da varira forma nekog kluba.

"Slabo smo počeli i celu utakmicu smo jurili rezultat i dosta energije trošili na to. Analiziraćemo ovo i idemo dalje. Radimo svoje, igramo svoje, do sada je to pokazalo neke rezultate. Normalno je da forma ide gore-dole, malo smo se istrošili ali to nije alibi", rekao je Simonović. Trener ruskog kluba Nižnji Zoran Lukić rekao je da je njegov tim mogao ranije da prelomi meč. "Zadatak je bio da vratimo ekipu i igramo disciplinovano posle neočekivanog poraza u Sankt Peterburgu. Imali smo nekoliko gluposti, mog plejmejkera pre svega, koji nije kontrolisao detalje. Mogli smo mnogo ranije i pametnije da odigramo", rekao je Lukić

"Nismo igrali pod pritiskom, maksimalno sam rasteretio svoje igrače jer ova pobeda, ne znam da li donosi nešto... U Evrokupu nemamo nikakav pritisak za sada, koncentrisani smo na VTB ligu i videćemo dokle ćemo dogurati", kazao je Lukić.

Kapiten Nižnjeg Semen Antonov rekao je da je posebno zadovoljan igrom u odbrani svog tima.

"Odigrali smo odličnu utakmicu i ovakvoj ekipi Zvezde dopustili da postigne samo 74 poena. Trudili smo se da maksimalno ispoštujemo ono što je trazeno od nas. Pravili smo neke greške, ali smo na kraju odigrlai maksimalno koncentrisano i to je bio ključ pobede", rekao je Antonov.

Tekstualni prenos

Anton je pogodio za pobedu Rusa 74:76

Dženkinsova dvojka 74:74

Ročesti je pogodio jedno bacanje 72:74

Dženkins je promašio ali je fauliran, i ubacio je dva penala 72:73, još 17 sekundi

Dvojka Antonova 70:73

Rusi poenima sa bacanja vode 70:71

Dženkins pogađa 70:69

Rusi mini sereijom 5:0 opet vode 68:69

Nelson kuca 66:64

Dženkins u kontri 64:64, do kraja 3 i po minuta

Četiri i po minuta pre kraja Nižnji vodi 62:63

Za tri i po minuta Zvezda je postigla samo jedan poen 59:59

Nižnji startovao sa 4:0 i poveo 58:59

Četvrta četvrtina

Pred poslednji kvartal 58:55

Trojka Simonovića

Zvezda se vratila, ali nikako da povede 51:51

Trojka Dženkinsa

Opet loš početak Crvene zvezde, kojs posle četiri minuta ima zaostatak 45:51

Posle dva minuta poluvremena Rusi vode 43:45

Treća četvrtina

Na poluvremenu 41:40

Trojka za Nižnji

Zvezda posle tri poena Marjanovića imaju plus 4 41:37

Na isteku šestog minuta posle trojke Nelsona Zvezda prvi put vodi 33:31

Kratko verbalno koškanje Katića i Brezeca

Posle tri i po minuta drugog kvartala Zvezda je prišla na 22:25

Druga četvrtina

Posle prve deonice 16:23

Zvezda je 10 poena dala sa linije slobodnih bacanja

U poslednjem minutu Rusi su imali rekordnih sedam poena viška 14:21

Zvezda je od prvog momenta meča u zaostatku za rivalom

Prva četvrtina

"Crveno-beli" i ruski klub su još prošle nedelje obezbedili plasman u osminu finala, pa će pobednik predstojećeg duela obezbediti prvo mesto u grupi. Obe ekipe u osmini finala će protivnike dobiti iz grupe P, u kojoj se nalaze Lijetuvos Ritas, Bešiktaš, Cedevita i Saragosa. Upravo takav je redosled trenutno, pred duele Ritasa i Cedevite, odnosno Saragose i Bešiktaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track