DOŽIVEO POTRES MOZGA: Vasa Micić u stabilnom stanju

ABA liga

DOŽIVEO POTRES MOZGA: Vasa Micić u stabilnom stanju

Košarka -
Košarkaš Mega Vizure stradao tokom meča sa Širokim

Dvojica mladih košarkaša Mega Vizure doživela su povrede u pobedi na gostovanju Širokom od 72:86, a ozbiljnija od one koju je zadesila Nemanju Dangubića bila je Vasilija Micića, mladog plejmejkera koji je nezgodno pao već u prvom minutu utakmice.

Micić je zadobio potres mozga, ali je, kako je klub naknadno saopštio, u stabilnom stanju i lekari su konstatovali da je on dobro. Povredu je, istina lakšu, doživeo i Dangubić.

"Vasa je nekoliko sekundi čak bio u nesvesti, ali je onda došao sebi, sam otišao u svlačionicu i istuširao se. Pregledali su ga lekari domaćina i našeg kluba i prve procene su da nije ništa strašno", rekla je Tamara Matković, portparol srpskog ABA ligaša.

Samo dva minuta posle Micića, Nemanja Dangubić povredio je skočni zglob. Vratio se na teren na početku druge četvrtine, ubacio jednu trojku i podelio jednu asistenciju, da bi sredinom te deonice otišao na klupu i nije više ulazio u igru.

"Tim menadžer Goran Ćakić, koji je sa ekipom u Širokom, kaže da je Nemanja mogao da nastavi utakmicu, ali da je zamenjen iz predostrožnosti, posebno što je Mega u tom trenutku već imala visoku prednost", objasnila je Matkovićeva.

Najzaslužniji za trijumf gostiju iz Beograda u Širokom Brijegu bio je Saša Avramović sa 21 poenom, a četiri manje ubacio je Nikola Jokić.

Za razliku od Mega Vizure, kragujevački Radnički je doživeo 13. poraz u ligi i to od Cedevite (78:61) Nolan Smit predvodio je goste sa 17 poena, dok je Marko Brkić za Radnički ubacio 16 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track