OD GAŠENJA DO STABILIZACIJE: Cibona za 3 godine vratila 11 miliona evra duga
Foto: Facebook

Domaćinsko poslovanje

OD GAŠENJA DO STABILIZACIJE: Cibona za 3 godine vratila 11 miliona evra duga

Košarka -
Još nas pritiska 15 posto duga od 100 miliona kuna To su pre svega dugovi našim bivšim igračima zbog kojih nam je blokiran račun, objašnjava predsednik kluba Ivica Lovrić

Predsednik košarkaša Cibona iz Zagreba, Ivica Lovrić, rekao je za hrvatske medije da je klub vratio 85 odsto dugovanja i da se od ivice provalije vratio na prilično normalne staze funkcionisanja.Košarkaški klub Cibona našao se pred gašenjem pre tri godine zbog duga od preko 13 miliona evra.

Ivica Lovrić preuzeo je zagrebački klub u najtežem trenutku a posle tri godine rada na stabilizaciji istog, došlo se do smanjenja dugova i relativno normalnog funkcionisanja.

"Moram biti iskren i reći da nismo planirali ovako dobre rezultate. Međutim, nismo očekivali ni katastrofu kako su neki mislili" rekao je Lovrić.

Cibona je vratila 85 odsto duga koji je pre tri godine iznosio 100 miliona kuna. To znači da je Cibona za tri godine uspela da vrati više od 11 miliona evra, ali finansijska situacija i dalje nije sjajna."Još nas pritiska 15 posto duga od 100 miliona kuna. To su pre svega dugovi našim bivšim igračima zbog kojih nam je blokiran račun" objašnjava Lovrić koji je najavio odlazak iz kluba do kraja tekuće godine."To će se sigurno dogoditi na kraju ove sezone. Jer, da Cibona nije pre tri godine bila pred gašenjem i nestankom, ne bih ni došao. U to vreme niko nije hteo da se prihvati te dužnosti. I kada sam preuzeo klub, rekao sam da sam došao na kratko vreme. Međutim, proces sanacije kluba se malo odužio" zaključio je predsednik Cibone.Loša finansijska situacija u Ciboni nije sprečila igrače da se u prethodne dve godine izbore za naslov prvaka Hrvatske. Rezultati u regionalnoj ligi bili su daleko ispod očekivanja ali su zato "Vukovi" u tekućoj sezoni među prve četiri ekipe u ABA ligi i konkurišu za mesto koje vodi na fajnal-for.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track