Predrag Danilović: Zbog Bolonje sam postao bolji čovek
Foto: Marina Lopičić

Slavni košarkaš uskoro putuje u Bolonju

Predrag Danilović: Zbog Bolonje sam postao bolji čovek

Košarka -
Predsednik KK Partizan iščekuje nedelju kad će njegov dres s brojem pet zauvek biti povučen iz upotrebe u Virtusu

Tvorac Kinderove istorije.Tako poznavaoci košarke u Evropi nazivaju Predraga Sašu Danilovića, a Virtus Kinderova petica u nedelju će biti zauvek povučena iz upotrebe u Bolonji. Do sada je takva čast pripala samo dvojici italijanskih košarkaša koji su, kao i Saša, stvarali istoriju jednog od najvećih klubova kontinenta s kraja 20. i početka 21. veka, a to su Roberto Brunamonti (4) i Renato Vilalta (10).Susret s prijateljima- Nadam se da ću videti sve prijatelje. Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Bolonju, grad koji volim. Ponosan sam na svaki trenutak proveden s ljudima iz kluba, oni zauzimaju ogromno mesto u mom srcu. Zbog toga sam bogat čovek. Naravno, tu ne mislim na novac jer njime se ne mogu kupiti poštovanje i samopouzdanje. Osećam se bogatim jer sam imao priliku da upoznam divne ljude - rekao je Danilović za italijanski Il Resto del Karlino.Tadašnji predsednik Kindera Alfredo Kacola otkrio je da je Danilović insistirao da budu ispunjena tri uslova da bi se preselio na Apeninsko poluostrvo, a aktuelni predsednik Partizana podsetio se na vreme kad je Kinderu rekao „da“.- Bio sam mlad, imao sam 22 godine i bio sam srećan. Nisam imao mnogo iskustva, nisam razumeo mnoge stvari u životu... Ipak, što se Kindera tiče, imao sam sjajan osećaj.Jedan od ljudi zbog kojih je Danilović došao u Bolonju bio je legendarni Roberto Brunamonti.Dvostruka sreća- Voleo sam ga kao igrača. Bio je svestran, neverovatan majstor. Nikad nije bio sebičan, a ja sam bio dvostruko srećan. Zato što je takav bio na terenu i van njega. Njemu dugujem zahvalnost za sve što sam postigao u to vreme.

PodrškaBOLJI ZBOG MAJERSARival s kojim je godinama vodio košarkaški rat bio je igrač Fortituda Karlton Majers.- Nikad ne bih bio isti da Majers nije igrao za Fortitudo. Ni Karlton ne bi bio isti da nije bilo mene. Mnogi kažu da je njegov uspon počeo prekasno, ali ne mislim tako. Na Olimpijskim igrama u Sidneju bio je izvrstan. Jedva čekam da ga vidim - istakao je Danilović.

Majami i DalasNE ŽALIM ZBOG NBAPošto je osvojio tri titule s italijanskim i evropskim gigantom, Danilović je zaigrao za Majami, kasnije i za Dalas. Iako nije imao velikog uspeha u NBA, kaže da ne žali zbog vremena u SAD.- Naprotiv! Organizacija je vrhunska, najbolja. Da sam u Ameriku stigao direktno iz Beograda, možda bih i ostao. Međutim, period u Bolonji ostavio je najveći trag u mojoj karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track