NAJSKUPLJA POVREDA U ISTORIJI NBA: Kobi Brajant Lejkerse košta 28 miliona dolara

precenjen

NAJSKUPLJA POVREDA U ISTORIJI NBA: Kobi Brajant Lejkerse košta 28 miliona dolara

Košarka -
Brajant će iove sezone propustiti 76 utakmica zbog povreda Ahilove tetive i kolena, što za Lejkerse predstavlja rekordan gubitak od 28 miliona dolara

LOS ANĐELES – Lejkersi su i zvanično saopštili da se Kobi Brajant, zbog povrede, ove sezone neće vraćati na košarkaški teren, a to je tim iz Los Anđelesa koštalo neverovatnih 28 mliona dolara. To je rekordan gubitak za Lejkerse, ali i najskuplja povreda u istoriji najjače lige na svetu. Naime, sa platom koja premašuje 30 miliona dolara, Kobi Brajant je ubedljivo najskuplji igrač u NBA ligi. Superstar Lejkersa ove sezone odigrao je samo šest mečeva, dok je preostalih 76 utakmica propustio zbog povreda - prvo Ahilove tetive, a zatim kolena. Kada se sve to preračuna dobije se gubitak od 28 miliona dolara.

Lejkersi

su Brajanta ove sezone platili 30.453.805 dolara, ali niko nije očekivao da će on, na šest utakmica, na parketu provesti ukupno 177 minuta. To znači da Kobijev svaki minut Lejkerse koštao neverovatnih 172.051 dolara. S obzirom na to da je u novembru produžio ugovor sa Lejkersima, Kobi će sledeće sezone inkasirati 23,5 miliona dolara, dok ga u 2015/16 očekuje ček na 25 miliona. To su nestvarne cifre ako se u obzir uzme da je Brajant ove sezone prosečno postizao 13,8 poena, uz 6,3 asistencije i 4,3 skoka. Brajant će pre početka sledeće sezone napuniti 36 godina. On je u najjačoj ligi debitovao 1996. godine, a celu karijeru je proveo u Lejkersima, sa kojima je osvojio pet titula.

http://www.youtube.com/watch?v=CsaL_BDAeqA
http://www.youtube.com/watch?v=jhyANGHDDH8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track