Muta Nikolić: Nećemo se ugasiti zbog kraha Dinkića!
Foto: Damir Dervišagić

Trener košarkaša Radničkog o fijasku URS

Muta Nikolić: Nećemo se ugasiti zbog kraha Dinkića!

Košarka -
Ubeđen sam da će Aleksandar Vučić nastaviti da pomaže kao što su to činili Mlađa i Verko, kaže Miroslav Nikolić

Veruje u bolje sutra.Debakl Mlađana Dinkića i Verka Stevanovića na izborima u Srbiji zabrinuli su trenera košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslava Nikolića. Ipak, popularni Muta veruje da će najmoćniji političar u Srbiji Aleksandar Vučić sačuvati Kragujevac kao srpski košarkaški centar.Neće nas pustiti niz vodu- Nisam uplašen što Verko i Mlađa više neće pomagati Radnički. Veliko im hvala za sve što su uradili u Kragujevcu, kako za košarku, tako i druge sportove. Ubeđen sam da će Aleksandar Vučić nastaviti da pomaže, kao što je i ranije činio. On voli košarku i razume koliko je za Srbiju Kragujevac bitan kao sportski centar - rekao je Nikolić za Kurir i dodao:- Znam da Vučić ima većih problema u državi od besparice u sportu. Svestan sam cele situacije u Srbiji, ali sam ubeđen da nas neće ostaviti na cedilu. Interes Srbije je da ima jak Radnički, koji može da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu. Ima perspektive i mi se nećemo predati - smatra trener kragujevačkih košarkaša.Spasimo sve centreBorba za Kragujevac je, po Miroslavu Nikoliću, borba i za druge, danas zaboravljene srpske košarkaške centre:- Moramo da oživimo Čačak, Novi Sad, Kraljevo, Suboticu, Valjevo, Niš, Zrenjanin... Najbolji srpski košarkaši dolazili su iz provincije, a ne iz Beograda. Glavni grad dao je samo nekoliko vrhunskih košarkaša, a unutrašnjost većinu. Hoću da radim s „nemanjićima“, momcima koji će da grizu, a ne s „punišićima“, od kojih nema koristi. Meni je košarka dala mnogo, hoću i na taj način da joj vratim.

Iščekuju... Košarkaši Radničkog
Iščekuju... Košarkaši Radničkog

Pomaže sportu... Aleksandar Vučić
Pomaže sportu... Aleksandar Vučić

Protiv „večitih“NISMO SELJACI!Miroslav Nikolić smatra da je za srpsku košarku pogubno da se svede na duele Crvene zvezde i Partizana.- Čini mi se kao da Crvena zvezda i Partizan hoće da nas ugase. Lepo je rekao moj igrač Marinović - i jedni i drugi nas smatraju za seljake. Ali nije tako. I mi, kao i oni, imamo publiku. Po tome smo u rangu s njima. Nama na utakmicu s Konstantinom dođe 2.000 ljudi, dok u Jadranskoj ligi imamo 5.000 navijača u dvorani - tvrdi Muta.

Borba praznih džepovaIGRAMO ZA SRPSKI KOEFICIJENTTrener Radničkog je ponosan na svoje momke, koji su, bez obzira na besparicu, uspeli da sačuvaju status Srbije u ABA ligi, a sada se bore i za koeficijent.- Kao kapetan Radničkog, neću prvi da odem. Neizvesnost zbog novca ubija, a ja ne mogu da lažem igrače. Oni sad igraju za Srbiju, iako bi zbog kašnjenja svi mogli da odu. Ubeđen sam da ćemo dobiti Zadar i ojačati srpski koeficijent u odnosu na Hrvate - poručio je Miroslav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track