BLAT: Novčićem u glavu pogodila me grupica od desetak idiota
Foto: AP

Utisci iz Arene

BLAT: Novčićem u glavu pogodila me grupica od desetak idiota

Košarka -
Teško je igrati u Beogradu, Areni ili Pioniru, ali je iznad svega lepo. To je košarka, igrati pred ovakvim navijačima, rekao je trener Makabija

Trener košarkaša Makabija Dejvid Blat rekao je posle poraza od Partizana u Top 16 fazi Evrolige da je utakmicu u Beogradskoj areni rešila odlična igra crno-belih u poslednjoj četvrtini.“Veoma jaka i teška utakmica, koju smo kontrolisali tri četvrtine. U poslednjoj je Partizan odličnom igrom došao do pobede. U tesnoj utakmici uvek možete da kažete da je više stvari odlučilo. Ipak, u košarci ne presuđuje jedna stvar, već skup poteza koje napravite ili ne napravite tokom svih 40 minuta. Na kraju dana, nedostajao nam je taj jedan potez. Ne znam tačno šta, ali ih je bilo dosta”, rekao je Blat posle meča.

Makabi je u Beogradskoj areni izgubio od crno-belih sa 72:70, što mu je bio četvrti poraz u ovoj fazi takmičenja.“Teško je igrati u Beogradu, Areni ili Pioniru, ali je iznad svega lepo. To je košarka, igrati pred ovakvim navijačima. Doduše, nije mi se svidelo što su me pogodili novčićem u glavu. Dugo mi se to nije desilo u Beogradu. Ali, znam da se radi o grupici od desetak idiota. Kad sam bio mlađi, verovali ili ne, izgledao sam lepo. Sada ovakve stvari utiču na moj izgled”, uz osmeh je objasnio Blat.On je dodao da centar Sofoklis Skorcijanidis nije trebalo ni da igra zbog zdravstvenih problema.“Sofo nije trebalo ni da igra. Nije trenirao od ponedeljka, jutros je pokušao, ali to nije bilo to. Potrudio se večeras, bio je odličan. Žao mi je što nismo mogli da ga iskoristimo tokom celog meča. Ipak, to nije izgovor za poraz. Imali smo dovoljno igrača da pobedimo”, kazao je on.Blat je dodao i da ne pregovara sa NBA ligašem Njujork Niksima, iako je priznao da mu se svidela ta glasina, budući da je svojevremeno na koledžu igrao sa jednim od sada vodećih ljudi tog kluba, Stivom Milsom.“Igrali smo zajedno na Prinstonu od 1977. do 1981. godine i od tada čekam njegov poziv”, u šaljivom tonu zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track