DRUGI TROFEJ: Posle regionalne lige košarkašice Radivoja Koraća osvojile i Kup Srbije
Foto: Kosarka24.rs

Nastavile niz

DRUGI TROFEJ: Posle regionalne lige košarkašice Radivoja Koraća osvojile i Kup Srbije

Košarka -
One su u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića pobedile Partizan sa 90:64

Košarkašice Radivoja Koraća pobednice su Kupa Srbije koji nosi ime slavnog trenera Milana Cige Vasojevića, pošto su u finalu završnog turnira u Lazarevcu ubedljivo savladale Partizan sa 90:64 (17:23, 28:11, 23:15, 22:15).Mlađem beogradskom klubu to je prvi osvojeni nacionalni Kup, a drugi trofej ove sezone. Prethodno su košarkašice Radivoja Koraća osvojile šampionsku titulu u regionalnoj ligi.

Pobedničku ekipu predvodila je Sanja Mandić sa 15 poena, dok je Snežana Čolić ubacila 11 poena. Najefikasnija igračica Partizana bila je Jelena Vučetić sa 22 poena.

Po završetku meča najboljima su podeljena priznanja. Srebrne medalje igračicama Partizana uručili su Dragan Alimpijević, predsednik opštine Lazarevac i Boris Vasojević, sin legendarnog Milana Cige Vasojevića. Pobednički pehar kapitenu Snežani Čolić i zlatne medalje koškarkašicama Radivoja Koraća predali su Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i bivša mlada reprezentativka Nataša Kovačević.

Košarkašica Partizana Jelena Vučetić bila je najbolji strelac, ali i najkorisnija igračica finalne utakmice Kupa Milana Cige Vasojevića. Ona je postigla 22 poena, imala pet skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte, dok je nad njom napravljeno devet faulova, što je valorizovano sa 24 indeksna poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track