IGRALI ZA SRBIJU: Radnički posle preokreta pobedio Zadar
Foto: Kkradnicki.rs

Šumadinci stigi do 9. pobede u ABA ligi

IGRALI ZA SRBIJU: Radnički posle preokreta pobedio Zadar

Košarka -
Radnički je ovom pobedom popravio koeficijent Srbije u regionalnom takmičenju, a naša zemlja bi trebalo da i naredne sezone ima 4 kluba u ABA ligi

KRAGUJEVAC - Košarkaši Radničkog pobedili su na svom terenu ekipu Zadra rezultatom 79:74 (17:23, 16:16, 23:12, 23:23) u meču 25. kola regionalne ABA lige.Radnički je ovom pobedom popravio koeficijent Srbije u regionalnom takmičenju, a naša zemlja bi trebalo da i naredne sezone ima 4 kluba u ABA ligi.Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Savo Lešić sa 21 poenom, dok je Marko Marinović dodao 20. Kod gostiju, najbolji je bio Ivan Ivanov sa 16 poena.Radnički kolo pre kraja takmičenja ima skor od 9 pobeda i 16 poraza.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić rekao je da mu je drago što su Kragujevčani pobedili Zadar i tako osigurali da ne ispadnu iz ABA lige.“Pohvaljujem vernu publiku koja stalno dolazi. Nisam razmišljao da ćemo ovako ostati u ABA ligi, mislio sam da ćemo to mnogo ranije da obezbedimo. Ali, poznato je koji su naši problemi. Ipak, izborili smo se da ne budemo poslednji u ABA ligi, da sledeće godine kroz našu ligu ponovo možemo da budemo na Jadranu. Plašio sam se ove utakmice, Zadrani su jako nezgodni. Žilavi su bili, imali su više motiva da pobede. Mi smo igrali za koeficijent, a oni da ne ispadnu iz lige. Čestitam mojim igračima na strpljenju, na svemu, što uopšte igraju. Videćemo kada u Skoplju završimo sezonu šta će da se radi sa klubom”, rekao je Nikolić.

Sa Nikolićem se složio i Nikola Kalinić, koji je bio jedan od najboljih u trijumfu Radničkog posle kojeg su Kragujevčani ostali na 11. mestu na tabeli.

“Sjajna pobeda za nas. Možda za plasman nevažna utakmica, ali zbog koeficijenta srpskih ekipa i naših loših igara u poslednje vreme, bila nam je potrebna pobeda. U prvom poluvremenu smo igrali stegnuto, imali smo šest poena zaostatka. Međutim, posle smo došli do neke igre. Uz jaču odbranu, kontrolu skoka i bržu igru u napadu uspeli smo da preokrenemo rezultat i da na kraju održimo prednost. Bila je to poslednja utakmica na našem parketu, zahvaljujem se publici. Sledi Superliga”, istakao je Kalinić.

Cibona je u drugom meču pobedila u gostima Široki s 84:73. Zagrepčani su ovom praktično obezbedili plasman na završni turnir ABA lige.

Široki i Zadar dele poslednje mesto na tabeli sa 6 pobeda i 19 poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track