Dragan Kapičić: Ova generacija može da ponovi naš uspeh!
Foto: Dado Djilas

Slavni košarkaš o jubileju Zvezdinog trofeja

Dragan Kapičić: Ova generacija može da ponovi naš uspeh!

Košarka -
Igra u defanzivi protiv Uniksa bila je remek-delo. To je recept za odlazak do samog kraja u Evrokupu, kaže osvajač KPK iz 1974.

Sve se može.Od jedinog Zvezdinog evrotrofeja prošlo je tačno 40 godina, a posle „plus 11“ u prvom meču Evrokupa sa Uniksom crveno-beli su na putu da ponove istorijski rezultat.- Zvezdina odbrana protiv Rusa je bila remek-delo! To je školski primer kako može da se pobedi jači rival - kaže Dragan Kapičić, član generacije koja je na Kališ donela pehar Kupa pobednika kupova iz Udina 1974. godine, i dodaje da upravo na toj činjenici gaji nadu:- Odbrana je ključ svega. Zašto slično ne bismo ponovili? Zato mislim da postoji šansa da se ponovi naš rezultat. Dobra igra na svom delu terena je psihološki potpuno drugačiji segment od napada. U pitanju je voljni momenat i momci su pokazali homogenost i delovali su kao prava ekipa. Zato sam i optimista.Dragan Kapičić kaže da je teško uporediti vreme kada je njegova generacija osvojila trofej od situacije u kojoj su se našli današnji košarkaši crveno-belih.- Svako vreme ima svoju konkurenciju i težinu i zato je veoma teško povući paralelu. Međutim, činjenica je da je Zvezda u Areni ostvarila nešto posebno i da je događaj bio spektakularan.

Ponosan... Dragan Kapičić
Ponosan... Dragan Kapičić

Bogati ugovoriUNIKS KLUB ZA EVROLIGUPrvi put ove sezone Uniks je pretrpeo poraz sa dvocifrenom razlikom. - Uniks je sastavljen s namerom da osvoji ovu titulu i plasira se u Evroligu. Kod njih nema igrača koji ima ugovor ispod 800.000 evra. To sve govori - rekao je Dragan Kapičić, koji je uz svoje drugove na parketu Arene podsetio na slavne dane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track