VUJOŠEVIĆ: Nadam se da prstenje neće menjati vlasnika
Foto: Fonet

ABA liga

VUJOŠEVIĆ: Nadam se da prstenje neće menjati vlasnika

Košarka -
Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važan meč, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba, rekao je trener Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se nada da će njegov tim odbraniti titulu šampiona Jadranske lige i da pobedničko prstenje neće menjati vlasnika.

"Dok se ne završi Fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važan meč, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u KOMBANK areni.

Crno-beli sutra igraju protiv Cedevite, dok se danas su u prvom polufinalu sastaju Crvena zvezda i Cibona.

"Respektujemo Cedevitu, dobro su selektirana ekipa, imaju odličnog trenera i logistiku, kao i stabilnu materijalnu situaciju. Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone. Hrabrost je ostati uspravan i pod pritiskom", dodao je Vujošević.

On je pozvao navijače da podrže ekipu i navijaju sportski bez nacionalističkih ispada.

Kapiten Partizana Žofri Lovernj kao posebnu opasnost u timu Cedevite izdvojio je Nolana Smita, Jusufa Nurkića i Mira Bilana.

"Očekujemo veoma tešku utakmicu, izuzetno je značajna zbog plasman u Evroligu. Poštujemo Cedevitu i spremni smo da se borimo do kraja za pobedu", rekao je Lovernj.

Trener Cedevite Jasmin Repeša istakao je da su se Zagrepčani dobro spremili i izuzeno motivisani čekaju meč sa Partizanom.

"Neka pobedi onaj koji bude najbolji na terenu, znamo da igramo na vrućem parketu kakav je Partizanov. Ovde su gubile i mnogo jače ekipe od Cedevite. Partizan nije samo juče, danas i sutra, on je istorija, a nismo ni mi mali klub", rekao je Repeša.

Težak meč u Areni očekuje i iskuni bek Cedevite Marino Baždarić.

"Partizan je kvalitetena ekipa, koja je ove sezone igrala u Top 16 fazi Evrolige, igra pred svojim navijačima. Dobili smo ih u Zagrebu u ligaškom delu i to je recept za uspeh. Protivnik ima sjajnu ekipnu igru, manje se oslanja na individualce, ima svoj sistem, ide putem koji je zacrtao uprkos problemima", zaključio je Baždarić.

Konferenciji za medije prisustvovao je i generalni menadžer lige Roman Lisic, koji se složio sa Vujoševićem i Repešom da je plej-of pravedniji način za završetak takmičenja, ali da je najveći problem predstavlja kalendar takmičenja.

Utakmica između Partizana i Cedevite igra se sutra od 20 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track