VUJOŠEVIĆ: Poraz od Cedevite imaće značajne posledice za Partizan

Zabrinut

VUJOŠEVIĆ: Poraz od Cedevite imaće značajne posledice za Partizan

Košarka -
Dobijali smo mi utakmice još srećnije nego ovo. Imali smo meč pod kontrolom, stvar je bila tehnike da se duel privede kraju. Hvala publici, prepoznala je važnost susreta, kazao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Cedevite u polufinalu ABA lige da su crno-beli doživeli veliki neuspeh koji će imati značajne posledice.

Cedevita je bila više tim od nas. Mi smo imali više šuteva za tri ili dva poena, smejali se drugima što tako igraju, a najvažniju utakmicu odigrali smo upravo tako. Loše smo počeli, ali polako stigli. U trenutku kad smo vodili sa 11 poena imali smo još tri faula do bonusa, nismo iskoristili takvu situaciju kada se lomi utakmica. Nismo imali selekciju šuta i čvrstinu u odbrani. Jako težak poraz, videćemo koje će sve posledice da budu”, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča u Areni.

On je naveo da mu je ovo jedan od najtežih poraza u karijeri i priznao da će mu biti još teže.“Dobijali smo mi utakmice još srećnije nego ovo. Imali smo meč pod kontrolom, stvar je bila tehnike da se duel privede kraju. Hvala publici, prepoznala je važnost susreta”, kazao je trener Partizana.Cedevita je slavila trojkom Nolana Smita u poslednjoj sekundi sa 81:79 i osigurala plasman u Evroligu, dok je Partizan ostao bez elitnog takmičenja.“Cedevita je tim sa dosta igrača koji mogu da daju koš kada je egal. Bili su psihički rasterećeniji, igrali u gostima, nije im zavisila egzistencija. Plašio sam se ovakvog kraja kada smo ispustili veliku razliku", zaključio je Vujošević.Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović takođe je rekao da mu je ovo najteži poraz u karijeri.

“Zaslužila je Cedevita pobedu. Mi smo sporije počeli, stigli i poveli 11 razlike. To smo olako ispustili i izgubili. Dali smo maksimum, ali neke stvari smo mogli bolje da odradimo. Teško mi je sve ovo palo”, rekao je Pavlović koji je u karijeri igrao i finale NBA lige u dresu Klivlenda.

U finalu završnog turnira Jadranske lige u nedelju će se u Areni sastati dva zagrebačka kluba, Cedevita i Cibona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track