Partizan i Zvezdu ubi prepotentnost!
Foto: Saša Pavlić

Hrvati igraju finale, Srbima ostale svađe

Partizan i Zvezdu ubi prepotentnost!

Košarka -
Vujošević i Čović prepucavali se cele sezone, a medijski rat između njih dvojice uticao na košarkaše oba tima, smatra Stepandić
1 / 4 Foto: Dado Djilas

Sve im se obilo o glavu!Činjenica da nijedan srpski klub neće igrati u finalu ABA lige pokrenula je priču o propasti srpske košarke, koja se, prema rečima proslavljenog trenera Milovana Stepandića, nalazi na veoma niskim granama. On smatra da je jedan od razloga za ovakvo stanje i medijski rat na relaciji Duško Vujošević - Nebojša Čović, ali isto tako tvrdi da su se beogradski klubovi u nedavnom dvomeču protiv ekipa iz Zagreba ponašali prepotentno, što im se osvetilo.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde

Mi smo u bunaru- Imam utisak da smo svi bili pomalo prepotentni jer smo tvrdili da će Partizan i Crvena zvezda sigurno igrati u finalu, a ispostavilo se da su oba srpska tima ispala. Zvezda ima priliku da se plasira u Evroligu putem kvalifikacija, a crno-beli se posle gotovo deceniju i po neće naći u tom takmičenju, što je veoma loše. Mnogi su skloni tvrdnji da nam je košarka u kanalu, a ja mislim da je još dublje, u nekom bunaru, i pitanje je i da li reprezentacija može da nas izvuče - kaže Milovan Stepandić za Kurir i dodaje:

Kao plavi šlem... Stepandić
Kao plavi šlem... Stepandić

Dule bez snage- Duško Vujošević i Nebojša Čović prepucavali su se tokom cele sezone, a tu je predstavnik crno-belih bio u težoj situaciji. Govorio je s tri odvojene funkcije, dok su u Zvezdi za to bili zaduženi posebni ljudi, pa se stekao utisak da je Dule više političar nego trener. To mu je sve oduzelo mnogo snage, ali daleko od toga da je on krivac za ovaj neuspeh Partizana.

Arena će biti praznaCEDEVITA I CIBONA ZA ISTORIJUDok košarkaši i navijači Partizana i Crvene zvezde, ali i kompletna srpska sportska javnost pokušavaju da pronađu razloge šokantnih eliminacija u polufinalu ABA lige, Cedevita i Cibona će usred Beograda (20.00) igrati finale regionalnog takmičenja. Koja god ekipa da osvoji šampionski prsten, ući će u istoriju, budući da nijedan hrvatski klub nije uspeo da trijumfuje u dosadašnjih 12 izdanja ove lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track