POSEBAN MOTIV: Devojka koja je pobedila rak inspirisala preokret košarkaša Portlanda

Čuda su moguća

POSEBAN MOTIV: Devojka koja je pobedila rak inspirisala preokret košarkaša Portlanda

Košarka -
Košarkaši Portlanda gubili su na poluvremenu sa deset razlike od Hjustona, ali su u nastavku utakmice imali poseban motiv za preokret i pobedu

PORTLAND – Košarkaši Portland Trejlblejzersa savladali su posle produžetka Hjuston Roketse sa 123:120. Portland je tako poveo sa 3:1 u seriji i nalazi se na korak od plasmana u narednu rundu NBA plej-ofa. Košarkaši Portlanda gubili su na poluvremenu sa deset razlike (61:51), ali su u nastavku utakmice imali poseban motiv za preokret i pobedu. Naime, domaći tim je našao inspiraciju u poruci Hejli Belous, devojke koja je uspešno pobedila rak. Mlada studentkinja je u "Moda Centru" skrenula pažnju na sebe sa transparentom na kojem je pisalo: "Ako ja mogu da pobedim rak, Portland može da pobedi Roketse." Hejli se u jednom trenutku pojavila na velikom ekranu dvorane i to je bila jasna poruka za igrače Portlanda. Ona je nosila dres plejmejkera Demijana Lilarda, koji joj je posle meča na Tviteru čestitao na velikoj pobedi i zamolio svojih 371.000 sledbenika da učine isto. "Svi čestitajte Hejli Belous na velikoj pobedi u borbi sa rakom", poručio je Lilard navijačima.

Devojka je uzvratila istom merom. "Evo zašto je Demijan Lilard moj omiljeni igrač. Kakva utakmica i kakva noć. Zaista sam zahvalna", napisala je Hejli Belous. Portland će prvu meč loptu imati u sredu u Hjustonu. Ukoliko pobede Roketse to će biti prvi put od 2000. godine da Trejlblejzersi prođu u drugu rundu pej-ofa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track