VUJOŠEVIĆ: Derbi uvek poseban, želimo da odbranimo titulu
Foto: Beta

Večiti derbi

VUJOŠEVIĆ: Derbi uvek poseban, želimo da odbranimo titulu

Košarka -
Čini mi se da smo uspeli da se vratimo posle šoka u polufinalu od Cedevite i da se okrenemo onome što nas čeka u budućnosti, rekao je trener Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao danas da je će zbog eliminacije u polufinalu Jadranske lige ekipa biti dodatno motivisana u večitom derbiju protiv Crvene zvezde i istakao da konačni cilj ostaje odbrana titule šampione Srbije.

"Svaki derbi ima specifičan sjaj, igramo pred domaćom publikom i hoćemo da overimo prednost domaćeg terena. Ovaj derbi igra se u posebnom kontekstu, jer oba kluba nisu prošli u finale Jadranske lige. Čini mi se da smo uspeli da se vratimo posle šoka u polufinalu od Cedevite i da se okrenemo onome što nas čeka u budućnosti. Nadam se da će derbi proteći u dobroj igri, poštenom suđenju i sportskom navijanju", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

Partizan je ove sezone oba meča u Jadranskoj ligi izgubio do Crvene zvezde (86:83, 63:57).

"Želimo da odbranimo titulu u domaćem prvenstvu, nadam se da će ono biti pošteno, bez obzira na to kako je izabrano rukovodstvo. Mi imamo odrađeni strah oko toga, ali ne i predrasude, jer kako kaže Hamlet: Čovek mora da bude spreman na sve", dodao je Vujošević

Obe ekipe imaju po četiri pobede i nalaze se na deobi prvog mesta na tabeli.

Centar crno-belih Nikola Milutinov istakao je da će ekipa dati sve od sebe da zabeleži pobedu u derbiju.

"Svaki derbi je od velikog značaja za obe ekipe, naravno imaćemo ogroman motiv, daćemo sve od sebe da pobedimo i nastavimo put ka osvajanju jedinog preostalog trofeja ove godine", zaključio je Milutinov.

Utakmica 5. kola Superlige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u dvorani Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track