VUJOŠEVIĆ ISKREN: Nikada teatralno ne skidam sako, ali večeras malo jesam
Foto: Beta

Trener Partizana objasnio stav o odevanju

VUJOŠEVIĆ ISKREN: Nikada teatralno ne skidam sako, ali večeras malo jesam

Košarka -
Partizan je večeras pobedio Radnički sa 96:78 u osmom kolu Superlige Srbije, ali meč je obeležilo opšte skidanje sakoa na utakmici, čime je iskazan bunt protiv pravila o zabrani skidanja sakoa, koje je počelo da se primenjuje sredinom sezone

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je današnja utakmica protiv Radničkog u Superligi pokazala snagu njegovog tima, ali i da ekipa može bolje da igra. Partizan je večeras pobedio Radnički sa 96:78 u osmom kolu Superlige Srbije, ali meč je obeležilo opšte skidanje sakoa na utakmici, čime je iskazan bunt protiv pravila o zabrani skidanja sakoa, koje je počelo da se primenjuje sredinom sezone. "Radnički je ozbiljna ekipa, objektivno treća po kvalitetu u našoj ligi... Nije lako igrati protiv njih. Ova utakmica pokazuje kvalitet ovog tima, ali i da mu ne treba suditi o jednoj lopti", rekao je Vujošević. Na novinarsko pitanje koliko je večerašnja igra blizu maksimuma njegovih košarkaša, Vujošević je kratko odgovorio: "Partizan može bolje". Crno-beli su izgubili u polufinalu završnog turnira Jadranske lige od Cedevite, pošto su primili trojku u poslednjoj sekundi meča. "Ovo je mlad tim, a velika većina igrača nije dobila nijednu platu za ovu godinu, ali ipak se trude i svaki trening odrade kako treba. To pokazuje da nemamo nisku tačku topljenja i da možemo da radimo i funkcionišemo i kad nemamo rezultate zbog kojih smo opstajali", rekao je Vujošević.Treneru Partizana niko nije stigao ni da postavi pitanje o sakoima. "Znam šta ćete da me pitate. To je smešna priča. Ja nikad to ne radim teatralno, ali večeras malo jesam. Uvek kad me prođe šok, pošto kroz klupu "teče struja", instiktivno skinem sako i bacim ga, ne razmišljam o tome. Ja se najbolje osećam u svom radnom odelu, a to je trenerka. Nije mi jasna tolika briga o kostimu. Voleo bih da je liga regularna... Uleteo sam u provokaciju u predgrađu, ali voleo bih da se svi ponašamo normalno", rekao je Vujošević. Trener crno-belih kazao je i da timu predstoji "teška borba", kao i da je čuo da se pominje privatizacija.

"Samo ne bih voleo da vlasnika Partizana bira (premijer Srbije Aleksandar) Vučić", kazao je Vujošević.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić sam je poče priču o odevanju, čim se obratio novinarima. "Lep ambijent je bio večeras. Ja sam podržao skidanje sakoa, ne zbog Partizana, Crvene zvezde ili ove situacije, već iz principa. Ja sam milion puta skidao sako. Oznojim se u žaru borbe, a tako i igrači vide da je i tebi stalo. I sad ja treba da gledam šta nosim, da li imam kaiš ili slično...smešno", rekao je Nikolić. "Što se tiče utakmice, hteo sam da razigram sve igrače i sačuvam ih za važnije utakmice", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track