POJAČANJE ZA REPREZENTACIJU: Kuzmić odabrao Srbiju!
Foto: AP

Stiže pojačanje na centru

POJAČANJE ZA REPREZENTACIJU: Kuzmić odabrao Srbiju!

Košarka -
Talentovani mladi košarkaš odlučio je da nastupa za Orlove

Krajem leta počinje Svetsko prvenstvo u košarci, a Srbija će po svemu sudeći dobiti značajno pojačanje na poziciji centra.

Ognjen Kuzmić, 213 centimetara visoki centar Golden Stejt Voriorsa, odlučio je da nastupa za selekciju Srbije, što je potvrdio njegov saigrač, takođe reprezentativac Srbije, Nemanja Nedović.

"Ognjen mi je rekao da je odlučio i da će igrati za Srbiju, odnosno da je o tome obavestio naš Savez mejlom. Selektor Đorđević mi je tražio njegov broj i mislim da će Ognjen biti na spisku", rekao je Nemanja Nedović.

Kuzmić je prošle godine odbio poziv BiH da igra za njihovu selekciju na Evropskom prvenstvu, pa je ovakav potez donekle bio i očekivan.

Što se njegove, sada već prošle, sezone tiče, Kuzmić je u prvom timu Voriorsa dobijao malu šansu da se dokaže, ali je zato u timu Santa Kruz, koji je filijala Voriorsa pokazao kakav je potencijal. On je tokom sezone beležio 6,8 poena i 11,7 skokova po meču, a u plej-ofu razvojne lige se oslobodio te upisao impresivnu statistiku od 20,3 poena, 15,3 skoka i 1,3 blokade po meču.

Pomenuto prvenstvo sveta u košarci počinje 30. avgusta ove godine, igra se u Španiji a Srbija se nalazi u grupi A sa selekcijama Španije, Francuske, Irana, Brazila i Egipta.

Pogledajte kako ovaj momak dominira pod obručima:

http://www.youtube.com/watch?v=61aOV6uscHM

(Kurir sport / Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track