Košarkaši treneri pomažu ugroženima: Odneli pomoć u hrani i odeći
Foto: Reuters

Legende u akciji

Košarkaši treneri pomažu ugroženima: Odneli pomoć u hrani i odeći

Košarka -
Uključićemo se u sve sledeće akcije koje organizuju sportske institucije. Nastavljamo dalje da pomažemo, rekao je Bata Đorđević

BEOGRAD - Grupa košarkaških trenera predvođena Božidarom Maljkovićem, Batom Đorđevićem, Dragoslavom Ražnatovićem i Radetom Geogievskim posetila je sabirni centar na Novom Beogradu i među prvima odnela pomoć u hrani i odeći.

Oni su pored Novog Beograda obišli i centar u staroj zgradi Ateksa odnevši odevne predmete i ćebad.

"Uključićemo se u sve sledeće akcije koje organizuju sportske institucije. Nastavljamo dalje da pomažemo. Od sutra ćemo se priključiti akciji Udruženja Mini basket Srbije za pomoć najmlađima", rekao je Đorđević.

Nezapamćeno nevreme i poplave ujedinili su sve klubove, navijače i sportiste u Srbiji. Fudbaleri i članovi stručnih štabova, kao i rukovodstva i veterani Crvene zvezde i OFK Beograda učestvovali su u akciji postavljanja bedema na obali Save na Novom Beogradu i u Surčinu.

Pomoć sakupljaju i članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije, kao i bivši kapiten fudbalskog nacionalnog tima Dejan Stanković.

Apel za pomoć uputili su i fudbalski klubovi Partizan i Rad, dok je košarkaški klub Crvena zvezda otvorio vrata hale u Železniku kako bi se zbrinuli ugroženi ljudi.

Sva sportska takmičenja u Srbiji odložena su do ukidanja vanredne situacije uzrokovane katastrofalnim poplavama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja