NAJBOLJI SRPSKI STRITBOL FRISTAJLER: NBA zvezde, pomozite Srbiji

Apel

NAJBOLJI SRPSKI STRITBOL FRISTAJLER: NBA zvezde, pomozite Srbiji

Košarka -
Očekujem da nam, nakon što su dramatične slike potopljene Srbije obišle svet, pomogne još više sportista, uključujuči i košarkaše najjjače lige na svetu, kaže za Kurir Nemanja Blažić-Triki

KIKINDA - Pomoć je neophodna! Najbolji srpski stritbol fristajler Nemanja Blažić-Triki izrazio je zadovoljstvo što su sportisti među prvima pritekli u pomoć nastradalima u poplavama."Duboko me je potresla patnja kojoj su izloženi građani Srbije. Drago mi je što su sportisti među prvima u pomoć pritekli ljudima koje je zadesila prava kataklizma. Velika je stvar što su se pored naših vrhunskih, i sportisti svetskog kalibra, poput Kristijana Ronalda, odlučili da pomognu i animiraju javnost. Očekujem da nam, nakon što su dramatične slike potopljene Srbije obišle svet, pomogne još više sportista, uključujuči i košarkaše najjjače lige na svetu", kaže za Kurir Nemanja Blažić-Triki, najbolji srpski stritbol fristajler.O Kikinđaninu koji poslednjih godina živi u Beogradu, i njegovim egzibicijama sa košarkaškom loptom upoznati su neki NBA igrači: Nemanja Nedović, Stefan Marberi i Serž Ibaka . U ovm trenutku najviše bi ga obradovalo kada bi pojednii NBA igrači uputili pomoć Srbiji.

Nemanja Blažić-Triki, Foto: Saša Urošev
Nemanja Blažić-Triki, Foto: Saša Urošev

Triki

još uvek pamti susret sa Derikom Rouzom, superstarom Čikago Bulsa."To je za mene bio nezaobaravan trenutak, naročito jer mi je pokazao neke finte. Trema me je zatresla tek nekoliko dana kasnije, kad sam shvatio sa kime sam imao prilike da se družim. Ostala je žal što zbog njegove povrede nismo odigrali basket 'jedan na jedan'. Još uvek mi u glavi odzvanja Rouzova rečenica: Brate, ne mogu da verujem šta radiš sa loptom", priznaje Triki.On planira da jednog dana otvori školu košarke, prenese svoje znanje na mlade naraštaje i skoni ih sa ulice."Ispunjenje životnih snova za mene bi bilo kad bi se našao na parketu neke dvorane NBA ligaša i pokazao publici šta znam", iskren je Triki.S.U.

Deo humanitarne "Noći muzeja"U subotu je u Narodnom muzeju upriličena "Noć muzeja" koja je bila posvećena sportu, ali je imala humanitarni karakter. Drago mi je što je velik broj ljudi doneo hranu, vodu, sredstva za ličnu higijenu. Tada je sakupljeno oko 15 tona humanitarne pomoći i skupljeno nešto više od 130 hiljada dinara. Taj novac biće uplaćen na namenski račun Vlade Srbije. Presrećan sam što su, kako čujem, Kikinđani dosad sakupili oko 20 tona humanitarne pomoći namenjene područjima pogođenim poplavama, kaže Triki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track