KLJUČNI FINIŠ: Partizan u poslednjem kvartalu slomio Metalac
Foto: Fonet

Superliga

KLJUČNI FINIŠ: Partizan u poslednjem kvartalu slomio Metalac

Košarka -
Crno-beli su nakon +10 u prvih pet minuta, u nastavku imali mnogo problema sa gostima, te tek u poslednjoj četvrtini serijom 11:0 rešili meč

Košarkaši Partizana savladali su Metalac 76:63 (18:17, 15:16, 17:22, 26:8) i zadržali prvo mesto u Superligi Srbije posle 11 kola.

Crno-beli su nakon +10 u prvih pet minuta, u nastavku imali mnogo problema sa gostima, te tek u poslednjoj četvrtini serijom 11:0 rešili meč.

Najbolji u desetoj pobedi šampiona bio je Davis Bertans sa 21 poenom, dok je dabl-dabl ostvario Žofri Lovernj sa 12 poena i 10 skokova.

Najbolji u Metalcu bili su Knežević sa 15 poena i 12 skokova te Mičel sa 13 poena, dok je Popović ubacio 9.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je nakon pobede nad Metalcem da se pobediti može samo uz veliku borbenost..

"Teže nego što sam očekivao došli smo do važna dva boda. Još jednom se pokazalo da niko ne može sam da se dobije i da neki energetski i motivaciono neadekavatan pristup može da se iskompezuje samo velikom potršnjom i borbenošću", rekao je Vujošević.

"Metalac je igrao jako borbeno, verovatno u obavezi prema sebi zbog propuštenih partija tokom sezone, sada su pokazali kako je trebalo da igraju. Stali su u zonu i igrali je 34, 35 minuta. Protiv ekipe koja nema imperativ, nije lako napadati na zonsku odbranu u kontinuitetu. U poslednjoj četvrtini smo pokazali želju za pobedom i kako treba da se igra sve vreme, ne samo poslednjih 10 minuta”, istakao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track