NA AUKCIJI: Prodaju se Džordanove patike, koje je nosio u NBA finalu 1996.
Foto: Greyflannelauctions.com

Bivši rival prodaje vredan suvenir

NA AUKCIJI: Prodaju se Džordanove patike, koje je nosio u NBA finalu 1996.

Košarka -
Patike koje je legendarni Majkl Džordan nosio za vreme treće utakimce finala NBA lige 1996. godine prodaju se na auciji. Vlasnik je bivši igrač Sjetla Erik Snou, koji mu je bio rival u toj finalnoj seriji.

Patike koje je legendarni Majkl Džordan nosio za vreme treće utakimce finala NBA lige 1996. godine prodaju se na auciji koja traje do 18. juna. Patike koje je nosila zvezda Čikago Bulsa i verovatno najbolji košarkaš svih vremena prodaje bivši igrač Sjetla Erik Snou, koji mu je bio rival u toj finalnoj seriji. Čikago Bulsi su posle najbolje sezone u istoriji NBA lige i skora od 72 pobede i samo deset poraza u regularnom delu u finalu savladali Sjetl Supersonikse sa 4:2 u pobedama.

Foto: greyflannelauctions.com
Foto: greyflannelauctions.com

Snou je te zezone bio ruki u redovima Sjetla, a kasnije je nastupao i za Sikerse i Kavalirse.Početna cena patika je 5.000 američkih dolara, ali je vrlo brzo stigla ponuda od 6.655 dolara, koja je i dalje aktuelna. Džordan je posle meča potpisao patike srebrnim flomasterom. On je na toj utakmici ubacio 36 poena, tri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte, uz odličan šut iz igre – 11 od 23. Džordan je na kraju proglašen za MVP-ja finala, a Čikago je osvojio četvrtu titulu.

http://www.youtube.com/watch?v=_oGKz-tgnQY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track