ZVEZDI PRVA RUNDA: Mega lako pala u Pioniru
Foto: Fonet

Prvi meč polufinala plej-ofa

ZVEZDI PRVA RUNDA: Mega lako pala u Pioniru

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde pobdili su Mega Vizuru (81:70) u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige

Košarkaši Crvene zvezde poveli su protiv Mega Vizure sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije pošto su savladali ekipu gradskog rivala sa 81:70 (24:17, 19:17, 19:19, 19:17).

Crveno-beli nisu imali težak posao u duelu sa oslabljenim timom Dejana Milijevića, koji je igrao bez Vasilija Micića i Nemanje Dangubića.

Od početka do kraja duela u Pioniru domaćin je kontrolisao utakmicu, imao inicijativu i prednost, pa je očekivano napravio korak ka finalu plej ofa. Najzaslužniji za rutinsku pobedu Crvene zvezde bili su Lazić sa 14, Nelson sa 13 i Dženkins sa 12 poena, dok su se u Mega Vizuri istakli Varda sa 20 i Miljenović sa 17.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić uveren je da će puleni trenera Dejana Milojevića biti bolji u drugom meču koji je na programu u sredu u Hali sportova.

"Hvala i navijačima koji su došli da nam pomognu. Manje-više smo kontrolisali meč. Uputili smo veći broj šuteva za tri poena nego što je to za nas obično, a kao proizvod njihove igre u odbrani. Nema puno prostora za analize, znamo da nas čeka značajno kvalitetnija Mega Vizura u revanš meču. Oni su ekipa koja zaslužuje respekt. Moramo da budemo spremni da taj duel odigramo na visokom nivou svih 40 minuta. Dobro znamo šta nas čeka i nadam se da ćemo biti na visini zadatka", istakao je Radonjić.

Strateg crveno-belih prokomentarisao je i dobru igru Zvezde u odbrani.

"Znali smo da je značajno da budemo kvalitetniji u tom segmentu nego što smo bili u mečevima koje smo izgubili u ligaškom delu takmičenja, protiv Mega Vizure i kragujevačkog Radničkog. Očekujem da ćemo i u revanš duelu biti dovoljno dobri kako bismo došli u priliku da pobedimo. Potrebno je i poboljšanje u skoku kako bismo iz te utakmice izašli zadovoljni", zaključio je Radonjić.

Branko Lazić je bio najefikasniji u pobedničkim redovima sa 14 poena, šutirajući trojke 4/6. "Imali smo kontrolu nad igrom tokom čitavog meča, uz manje padove. Na nama da je da se u drugoj polufinalnoj utakmici potrudimo da ih smanjimo. U revanš duelu će biti mnogo teže zato što se u protivnički tim vraćaju Dangubić i Micić", poručio je borbeni bek.Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da je Crvena zvezda zasluženo trijumfovala.

"Zvezda je bila bolja, konkretnija, čvršća... Previše smo mekano igrali i dozvolili protivniku mnogo skokova u napadu. Problem je bio i napad, nismo igrali kako inače igramo i nadam se da će već u sledećoj utakmici biti bolje", poručio je Milojević.

Trener Mega Vizure smatra da je Zvezda favorit i kada može da računa na Vasilija Micića i Nemanju Dangubića, koji su prvi meč polufinala propustili zbog ranije zakazanih obaveza prema sponzoru i učešću na Euro kupu u Trevizu.

"I da su oni igrali, Zvezda bi bila favorit. Videćemo šta možemo, nemamo šta da izgubimo i nikad se ne zna", istakao je Milojević.

Revanš meč u seriji koja se igra do dve pobede na programu je 11. juna u novobeogradskoj Hali sportova.

U drugom polufinalu Partizan je u subotu u Beogradu savladao Radnički sa 89:81, a revanš se igra 10. juna u Kragujevcu.

Prva četvrtina

Do rezultata 13:13 ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je Zvezda najviše zahvaljujući poenima Branka Lazića stekla sedam poena prednosti i prvi deo igre rešila u svoju koristi 24:17

Druga četvrtina

Zvezda je na startu druge četvrtine povela 29:21, ali je Mega sa četiri vezana poena naterala trenera Dejana Radonjića da zatraži minut odmora. Mega je sve vreme u zonskoj odbrani. Sa dve trojke Lazića Zvezda je stekla 13 poena prednosti 40:27 četiri minuta pre poluvremena. Do kraja druge deonice Mega je smanjila na 40:32, ali je Zvezda na odmor otišla sa vođstvom 43:32.

Treća četvrtina

Posle tri minuta igre u nastavku, ista meta isto odstojanje kao i na poluvremenu 47:36. Iako Ratko Varda igra fantastično i do polovine trećeg kvartala nanizao je 20 poena, Mega ne uspeva da smanji zaostatak na manje od 10 poena.

Minut i po pre kraja treće deonice tim trenera Milojevića smanjio je na 53:60, sto je pred poslednji kvartal vartilo neizvesnost u meč u Pioniru. Posle 30. minuta rezultat je 62:53

Četvrta četvrtina

Boljim početkom poslednjeg kavrata Zvezda je stekla plus 14 (67:53), što je Dejana Milojevića nateralo da zatraži tajm - aut. Posle toga Zvezda je rutinski privela meč kraju i slavila 81:70.

Tekstualni prenos

Crvena zvezda je domaćin u prvom meču, a serija se igra na dve pobede. Ulaz na ovaj meč biće slobodan. Drugi meč je na programu 11. juna. Zvezda i Mega su ove sezone igrali pet puta, a crveno-beli su ostvarili četiri pobede.Crvena zvezda je sezonu završila na drugom mestu na tabeli, dok je Mega Vizura bila treća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track