SILOVANJE SRPSKE KOŠARKE: Nasilnici, odlazite!

Haos dostigao vrhunac

SILOVANJE SRPSKE KOŠARKE: Nasilnici, odlazite!

Košarka -
Duško Vujošević i Nebojša Čović međusobnim sukobom i serijom incidenata glavni pokretači haosa, krajnje je vreme da se povuku

Srpskoj košarci neće biti bolje sve dok trener Partizana Duško Vujošević i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ne odu iz ovog sporta! Posle svega što se dešava očigledno je da su njih dvojica najodgovorniji za stanje u kojem se nalazi naša košarka i da se tenzija neće spustiti ako se oni ne povuku. Godinama se gospoda Vujošević i Čović verbalno prepucavaju preko medija, a sada su počeli da hvataju igrače za gušu i tuku novinare. Prevazišli su svaku meru i ako imaju moralnih vrednosti, trebalo bi da se povuku, jer u suprotnom, ovaj sport će doživeti još veća poniženja. A onda se pitaju zašto sponzori neće da ulažu u košarku. Odgovor je jasan - zbog vas, gospodo!

Sramota Srbije... Slike koje su obišle svet
Sramota Srbije... Slike koje su obišle svet

Najnoviji incident osudio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je naglasio da je u svet poslata ružna slika iz Srbije.- Kao ministar sporta najoštrije osuđujem tuču i nedolično ponašanje sportista, sportskih radnika i svih prisutnih u Pioniru. U javnost je još jednom poslata katastrofalna slika, koja negativno utiče na imidž Srbije i omladinu, koja bi trebalo da se ugleda na sportiste kao idole - rekao je Udovičić i dodao:- Ovo je poslednji alarm svima nama, jer nije dobro kad incidenti prevazilaze dešavanja na terenu i budu ispred samih sportista. Znam da po statutu ne mogu mnogo da utiču, ali očekujem da KSS zajedno sa Zajednicom Superlige adekvatno sankcioniše vinovnike incidenta i tako pokaže odlučnost u pronalaženju pravog puta.

Dokle više?!ZAŠTO SE NE PRIMENJUJE ZAKON?Akteri incidenta u Pioniru trebalo bi da se nađu na udaru Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Predviđene su žestoke kazne, pa čak i kazna zatvora do 60 dana, ali se preko svega prelazilo olako i ranije. Što se tiče propozicija lige, vinovnici bi trebalo da se kazne neigranjem najmanje jedne utakmice i novčanom kaznom od 1.000 bodova.

REAGOVANJADušan Ivković, trener Efes Pilsena: ŽALOSNO, OSEĆAM SE LOŠEOvo je izuzetno loš momenat za našu košarku. Igralo se bez publike, pa još na kraju pet na tri, to su za mene neponovljive i žalosne scene. Evo, loše se i sad osećam. Potrebno je naći rešenje da se finalna serija privede kraju, jer ćemo zbog ovoga biti u fokusu cele Evrope. Bojim se da neće ispasti dobro ako se nastavi s prepucavanjem.Dražen Dalipagić, bivši košarkaš: BRUKA I SRAMOTANemam nikakav komentar, sem da je ovo nastavak svega što se dešava u sportu od devedesetih godina prošlog veka. Ništa me ne iznenađuje, samo ću reći - bruka i sramota srpske košarke. Nemam nameru da dajem predloge i rešenja, o tome neka misle ljudi iz Saveza, oni su plaćeni da se bave time.Vlade Đurović, košarkaški trener: RUŽNO I TUŽNOOvo je tužno, ružno i žalosno. Koliko treba još da ruše srpsku košarku, decenijama je šamaraju sa svih strana. Kad to kažem mislim i na Košarkaški savez Srbije. Postoji milion krivaca za ovakvu situaciju i mislim da ovo više ne bi smelo da se toleriše. Krivim i sudije jer je smešno što su dozvolile da se košarka igra „pet na tri“, morali su da izbalansiraju kako bi bio isti broj igrača.Radoslav Petrović, bivši sudija:SVI SMO KAŽNJENIPreksinoć je bilo zbunjenih, tužnih i razočaranih, kako igrača i stručnjaka tako i simpatizera. Ne očekujem nikakve kazne, ja sam već kažnjen, svi smo kažnjeni. Pravila su veoma komplikovana i zato treneri i igrači moraju biti veoma inteligentni ljudi. Njima sudije na utakmici što pre moraju da pokažu šta je dopušten, a šta nedopušten kontakt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track