VUČIĆ: Moj brat Andrej, odlazi iz Zvezde

Zbog pritisaka

VUČIĆ: Moj brat Andrej, odlazi iz Zvezde

Košarka -
On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za klub na najčasniji mogući način i tako će i da je napusti. Pošto je očigledno da nigde ne sme da bude, samo zato što je moj brat, rekao je Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na kraju košarkaške sezone njegov rođeni brat Andrej podneti ostavku na članstvo u upravnom odboru Crvene zvezde. "Nekada nije smetalo da braća Mirko i Draško Petrović, inače vrlo vredni ljudi, budu u državnom aparatu. Moj brat je obrazovan čovek, završio je državni Ekonomski fakultet sa prosekom devet, a čak nekima smeta da bude i član uprave Košarkaškog kluba Crvena zvezda, u kojem ne prima platu, ne uzima ništa! Ali evo, da vas obavestim da će on na kraju sezone podneti ostavku. Eto toliko o tim pričama o željama velike vlasti. On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za klub na najčasniji mogući način i tako će i da je napusti. Pošto je očigledno da nigde ne sme da bude, samo zato što je moj brat", rekao je Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije se, ovom prilikom, još jednom osvrnuo na ostala dešavanja u srpskom sportu i najavio da će se uskoro srediti i situacija u sportu i da on više neće biti na teretu države.

"Jedino što me zanima jeste da ministar Vanja Udovičić pripremi što pre, u dogovoru sa savezima i klubovima, zakon o privatizaciji u sportu i da idemo u privatizaciju sporta. Mi želimo od njih da uzimamo novac za državu, a ne da država njima daje novac. Država će negde nešto do tada morati da da, ali to će biti veoma pošteno raspoređeno, kao što je bio slučaj i do sada. Krenulo se od velikih priča kako država daje jednima više, a drugima manje, a onda vidite da je država kriva što je davala! Nisu postojale ni transparentne finansije, ni odgovornost prema trošenju novca! I ono što je najvažnije - a što bi država davala toliki novac umesto da profitabilni sporski klubovi plaćaju porez", zaključuje premijer Aleksandar Vučić.

Kurir sport / Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track