Vujošević: Davio sam Bogdana da bih ga resetovao
Foto: Fonet Aleksandar Koković

Trener Partiana o incidentu

Vujošević: Davio sam Bogdana da bih ga resetovao

Košarka -
Trener Partizana objasnio zašto je hvatao za gušu najboljeg igrača

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević objasnio je zbog čega je davio najboljeg srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića na meču protiv FMP 2. juna.Strateg crno-belih objasnio je da ima specifičan odnos sa svojim igračima.Izveo me iz takta- Ne kažnjavam igrače finansijski, nisu oni toliko plaćeni. Napravio sam dramu - da se ne reaguje na suđenje da bi igrači dobili tri tehničke, od kojih je poslednju napravio Bogdan, i to na metar od mene. Izbacili su me iz takta i ja sam ga uhvatio za grlo. Međutim, pogledajte Bogdanovu statistiku pre i posle, bio je resetovan. Žao mi je što sam to uradio javno - rekao je Vujošević u emisiji „Bulevar“ na B92 i nastavio:- U Železniku su ga gađali bakljama i niko se time nije bavio. Bogdan je poseban dečkić, impulsivan. Prilično je i emotivan, a i ja sam težak... Osećam emociju i brigu prema tim igračima, roditeljski se ponašam prema njima.Trener Partizana priznao je da ceni predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića.Nisam Čoviću dirao ženu- Nebojšu Čovića cenim, on ima inženjersku pamet. Imao je fabriku, bio gradonačelnik, nema skrupula. Možda je ušao u sukob jer mu podiže popularnost kod navijača, mene je iznerviralo to što je svestan da skandiranje njegovoj ženi nisam ja organizovao niti to podržavam - kazao je Vujošević.

Slavila se titulaKOKTEL U RESTORANUKK Partizan sinoć je u restoranu u Zemunu proslavio 13. uzastopnu titulu šampiona Srbije. Od igrača izostali su samo Bogdanović, koji je otputovao u SAD, i Bertans, koji je otišao u Letoniju.Predsednik kluba Predrag Danilović zahvalio se igračima i treneru Vujoševiću, ali je u šali naglasio da ostalima neće da pominje imena kako ne bi imali problema.

Politika i sportJA SAM LIDER OPOZICIJEDuško Vujošević je istakao da mu smeta upliv politike u sport, i da je on trenutno opozicija, ali da zbog toga niko ne treba da se opusti.- Borac sam protiv onoga što se dešava. Pogađa me mešanje politike u sport, bio sam uvek protiv toga da se određuje ko će biti prvak, kome će se svirati penal, ko će imati bolje finansije. Ne treba niko da se uspava jer sam ja kao neki lider opozicije. Svako ima pravo da kritikuje vlast u onoj sferi života kojom se bavi, kad postoje nepravde. To je moje mišljenje, nije to bez cene i posledica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track