Najnovije vesti

LABOVIĆ U ASESOFTU: Sa rumunskim šampionom u Evrokupu
Foto: AP

Srpski košarkaš pronašao novi klub

LABOVIĆ U ASESOFTU: Sa rumunskim šampionom u Evrokupu

Košarka
Glavni cilj za sledeću godinu je svakako odbrana nacionalne titule, kao i prolaz prve grupne faze Evrokupa, za početak, rekao je srpski košarkaš

Srpski košarkaš Dragan Labović potpisao je jednogodišnji ugovor sa prvakom Rumunije, ekipom Asesofta.

Labović će tako u narednoj sezoni igrati u veoma ambicioznoj ekipi koja će pored borbe za odbranu titule prvaka Rumunije imati i brojna evropska iskušenja u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu – Evrokupu.

-Zadovoljan sam izborom kluba, Asesoft je prvak Rumunije i naredne sezone igraćemo u Evropi, u Evrokupu. Glavni cilj za sledeću godinu je svakako odbrana nacionalne titule, kao i prolaz prve grupne faze Evrokupa, za početak - rekao je Labović.

Krilni košarkaš je prošle sezone nastupao za poljski Košalin, tursku Alijagu i libanski Al Rijad. Labović je u Košalinu bio najbolji pojedinac tima sa 12.1 poenom i 4.3 skoka po utakmici, dok je u turskoj te proseke povećao na 15.7 poena i 6.7 skokova uz izvanredan procenat šuta za dva poena od 52.5 posto.

Labović je sa velikim uspehom nastupa za reprezentativne selekcije Srbije, osvojivši kadetsko prvenstvo Evrope 2003, juniorsko 2005, kada je bio MVP šampionata kao i prvenstvo Evrope za igrače mlađe od 20 godina 2006. Za seniorsku reprezentaciju nastupao je na Evrobasketu 2007.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...