ALARMANTNO: Partizan duguje oko milion evra

Potraživanja košarkaša ugrožavaju rad kluba

ALARMANTNO: Partizan duguje oko milion evra

Košarka -
Ako crno-beli ne isplate bivše igrače, košarkaški tribunal BAT mogao bi da ih suspenduje. Klobučar i Rašić predali zahtev

Košarkaški klub Partizan ima potraživanja od bivših igrača u visini od oko milion evra, što ozbiljno dovodi u pitanje funkcionisanje crno-belih u narednom periodu.Kad se na to doda da je većina igrača u prethodnoj sezoni dobila samo po jednu platu, dugovanja crno-belih su mnogo veća. Najveća potraživanja ima Novica Veličković, kom crno-beli treba da isplate 150.000 evra, kao i Slovenac Jaka Klobučar, kom klub duguje istu sumu. U slučaju da ne isplate igrače, Partizanu preti suspenzija košarkaškog tribunala BAT.Slovenac zaćutaoTim povodom Kurir je pozvao Jaku Klobučara, ali Slovenac nije bio raspoložen da govori o dugovanjima koja Partizan ima prema njemu.- Ne bih da pričam o tome. Stvarno nemam vremena da se bavim tim stvarima. Trenutno imam neke druge obaveze - kazao je Klobučar.Šilobad se nije javljaoJedan od igrača koji traži potraživanje od crno-belih je i Aleksandar Rašić, koji traži od bivšeg kluba da mu isplati sva dugovanja.- Tačno je da mi Partizan duguje oko 40.000 evra i mi smo napravili ugovor po kojem treba da mi izmire potraživanja. Od njih zavisi kojim tempom ću dobiti taj novac - kazao je Rašić za Kurir.Pokušali smo da razgovaramo i s Mlađanom Šilobadom, koji je u klubu zadužen za finansije, ali on tokom dana nije odgovarao na naše pozive.

Nema komentar... Jaka Klobučar
Nema komentar... Jaka Klobučar

Dug nije drugVUJOŠEVIĆ ZABRINUTTrener Partizana Duško Vujošević je kazao da klub ima dugovanja prema bivšim igračima, a da je poslednji u nizu Dušan Kecman.- Nije tajna da imamo potraživanja od bivših naših igrača. Tačno je to da je iz Trgovinskog suda stigla presuda zbog neizmirenih obaveza prema Kecmanu. Takođe, preti nam suspenzija BAT zbog dugovanja prema Katiću, dok je Raduljica prolongirao za mesec dana. Mačvan se ponaša gospodski od početka - kazao je ranije Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track