OTIŠAO KOD PEŠIĆA: Savanović umesto Savovića u Bajernu
Foto: Beta

Završena odiseja u Turskoj

OTIŠAO KOD PEŠIĆA: Savanović umesto Savovića u Bajernu

Košarka -
Bivši košarkaš Efesa potpisao je ugovor na dve godine, dok je bivši igrač Crvene zvezde prešao u Ulm

Srpski košarkaš Duško Savanović potpisao je dvogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom, saopštio je na Tviteru njegov menadžer Miodrag Ražnatović.Savanović je prethodne tri sezone igrao za Efes, a u Bajernu će srađivati sa Svetislavom Pešićem.On je prošle sezone u turskoj ligi imao učinak od 10 poena, 4,4 skokova i 1,9 asistencije po utakmici, dok je u Evroligi postizao 10,2 poena, 3,7 skokova i 2,2 asistencije.Tokom karijere igrao je za Valensiju, Kahasol, Uniks, FMP Železnik i Borac iz Čačka.Savanović je od 2010. reprezentativac Srbije. Ovog leta bio je na širem spisku kandidata za Svetsko prvenstvo u Španiji, ali je selektor Aleksandar Đorđević odlučio da ga ne pozove na početak priprema.

Klub iz Minhena istovremeno je saopštio da neće nastaviti saradnju sa Borisom Savovićem, koji je prešao u Ulm. Kako je objavljeno na sajtu Bajerna, Savović je sa Ulmom potpisao jednogodišnji ugovor.

"Boris je svoju ulogu ispunio savršeno i mnogo je doprineo stvaranju dobrog timskog duha. Međutim, mi razumemo njegovu želju za većom minutažom", kazao je direktor Bajerna Marko Pešić.

Savović je prošle sezone odigrao 36 utakmica u nemačkom šampionatu i prosečno je beležio 7,3 poena i 4,1 skok. On je u karijeri još igrao za Hemofarm, Budućnost, Galatasaraj i Crvenu zvezdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja