NIŠTA OD FINALA: Juniorke posle drame poražene od Francuske, u nedelju za bronzu

Evropsko prvenstvo za košarkašice

NIŠTA OD FINALA: Juniorke posle drame poražene od Francuske, u nedelju za bronzu

Košarka -
Izabranice selektora Zorana Tira izgubile su u polufinalnom duelu u Matosinjosu od snažne selekcije Francuske 56:58

Košarkaška reprezentacija Srbije, igračice do 18 godina starosti, poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Portugaliji igraće u meču za treće mesto i boriti se za bronzanu medalju.

Izabranice selektora Zorana Tira izgubile su u polufinalnom duelu u Matosinjosu od snažne selekcije Francuske koja je iskoristila slabu igru našeg tima u drugoj četvrtini kad je uostalom i stekla odlučujuću prednost rezultatom 56:58 (19:14, 3:18, 22:12, 12:14). Uspele su srpske juniorke da hrabrom i borbenom igrom nadoknade zaostatak od 12 poena sa početka deonice, pređu u vođstvo u 35. minutu, ali u samom finišu nisu imale ni dovoljno sreće da bi se plasirale u finale šampionata."Ne mogu da se otmem utisku da smo pokradeni u samom finišu utakmice. U poslednjem napadu, na dve sekunde pre kraja, Julijana Vojinović je odgurnuta sa leđa. Bio je to očigledan nameran faul, ali sudije nisu dosudile ni običnu ličnu grešku. Na stranu što od početka utakmice sudijski kriterijum nije bio ujednačen. Međutim, sami smo krivi za poraz, a presudna je bila druga četvrtina. U tom delu igre postigli smo samo tri poena, šutirali iz igre 13-1, a da pritom nismo izveli nijedno slobodno bacanje. Ipak, prvi put smo na šampionatu uspeli da se vratimo posle rezultaskog zaostatka, nadoknadili minus od 12 poena, uspeli da povedemo na pet minuta pre kraja utakmice. Ali, tada smo posegli za improvizacijom u napadu što nam se obilo o glavu. Videlo se koliko je francuski tim u prednost što je tokom čitave godine na okupu, a koliko nama nedostaju jake utakmice i duža klupa. Učinićemo sve da se oporavimo i da pokušamo da osvojimo bronzu", istakao je Zoran Tir, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

U borbi za mesto na pobedničkom postolju reprezentacija Srbije će u nedelju od 19:30 časova igrati protiv poražene ekipe iz drugo polufinalnog susreta u kome igraju Španija i Rusija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track