Najnovije vesti

PRIHVATIO POZIV NIKITOVIĆA: Vladan Džo Vukosavljević u dresu Bahreina
Foto: Saša Pavlić

Srpski košarkaš nastupaće u kvalifikacijama za Azijsko prvenstvo

PRIHVATIO POZIV NIKITOVIĆA: Vladan Džo Vukosavljević u dresu Bahreina

Košarka
Veliku zahvalnost za ovu ukazanu šansu pored Nikitovića, dugujem i Dušanu Gvozdiću, koji me je preporučio dok mi je bio trener u Ukrajini, kaže popularni Džo

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Hemofarma Vladan Vukosavljević nastupaće u narednom ciklusu kvalifikacija za Azijsko prvenstvo u dresu reprezentacije Bahreina.

30-godišnji krilni centar ide u Persijski zaliv na poziv selektora Bahreina Saše Nikitovića, bivšeg trenera Crvene zvezde, sa kojim je inače sarađivao u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije i Crne Gore.

-Biće to veliko iskustvo za mene. Jedno novo poglavlje u karijeri i želja mi je da se prikažem u najboljem svetlu. Veliku zahvalnost za ovu ukazanu šansu pored Nikitovića, dugujem i Dušanu Gvozdiću, koji me je preporučio dok mi je bio trener u Ukrajini – kaže Vukosavljević.

U narednom periodu reprezentativce Bahreina očekuju kvalifikacije za Azijski šampionat, koji će se sledećeg leta održati u Kini. Da bi to postigli, potrebno je da zauzmu jedno od prva dva mesta na Zalivskom košarkaškom šampionatu, koje se igra ove jeseni.

-Putujem u Bahrein 20. avgusta kada će početi pripreme za kvalifikacioni turnir. Optimista sam po pitanju rezultata i verujem da ćemo obezbediti plasman na Azijsko košarkaško prvenstvo – ističe popularni „Džo“.

Saša Nikitović preuzeo je nacionalni tim Bahreina prošlog leta, kada je na kontinentalnom šampionatu na Filipinima doneo najveći uspeh u istoriji osvajanjem 12. mesta.

Vukosavljević je prethodnu sezonu završio u libanskom Šanvilu, a tokom karijere nastupao je za Crvenu zvezdu, OKK Beograd, Lovćen, Hemofarm, Ostende, Alijagu, Radnički i Politehniku.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...