Najnovije vesti

ĐORĐEVIĆ: Medalja je naš glavni cilj
Foto: Fonet

ĐORĐEVIĆ: Medalja je naš glavni cilj

Košarka
Rezultati prethodnih godina nam ne daju za pravo da pričamo o medalji, ali je to ipak naš osnovni cilj. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo, izjavio je Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je osnovni cilj ekipe na Svetskom prvenstvu u Španiji osvajanje medalje."Rezultati prethodnih godina nam ne daju za pravo da pričamo o medalji, ali je to ipak naš osnovni cilj. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo", rekao je Đorđević.Selekcija Srbije u petak putuje za Trst, gde će odigrati tri pripremne utakmice za Mundobasket, ali Đorđević ističe da rezultat nije u prvom planu."Sastaćemo se sa ekipama koje su već uveliko u formi. Svi igrači će na predstojećim turnirima dobiti priliku i adekvatnu minutažu. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za Svetsko prvenstvo. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bismo što više napredovali", najavio je slektor.Đorđević je rekao da je reprezentacija dobro trenirala i da je zadovoljan formom igrača.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Iza nas je dosta dobrog rada. Svi igrači od prvog dana rade odlično, zalažu se na treningu i to je meni najbitnije. S druge strane, ostalo je još mesec dana do Svetskog prvenstva i imamo još mnogo da radimo. Predstoji nam da radimo na nekim finesama i uigravanju", rekao je Đorđević.On je dodao da se Raško Katić brzo adaptirao timu i da je jedan od glavih motivatora, kao i da je dobar primer mladim igračima kako se zalaganjem na terenu stiže do rezultata. Kapiten reprezentacije Nenad Krstić zbog problema sa kolenomu četvrtak nije trenirao u Hali Pinoir."U narednih 10 dana će se više znato o mom zdravstvenom stanju. Selektor ima razumevanja, kao i saigrači. Iskreno se nadam da moj nastup na Svetskom prvenstvu neće biti doveden u pitanje. Rekao sam selektoru da je moja želja ogromna, ali ne može se protiv prirode. Naredni dani su ključni i ako ne bude komplikacija, igraću", rekao je Krstić.Mladi košarkaš Nemanja Nedović ocenio je da se adaptirao treninzima reprezentacije i dodao da ekipa ne treba da razmišlja o osvajanju medalje.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Odlično se radilo tokom ove dve nedelje. Igrači i stručni štab su mi pomogli da se adaptiram i sada je sve u najboljem redu. Selektor ima veliku želju za pobedom, kao i igrači i međusobno se dopunjujemo", kazao je Nedović."Ne smemo da se opterećujemo osvajanjem odličja. Amerika je glavni favorit za prvo mesto u kom god sastavu dođe. Tu su i domaćini turnira, Španci. Nama je bitno da se fokusiramo i da pružimo maksimum", dodao je Nedović.Svetsko prvenstvo se igra od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...