Slavko Cvitković za Kurir: Najteže sam preživeo onu trojku Saleta 1997. u Barseloni

Bivša zvezda HRT razočarano konstantuje

Slavko Cvitković za Kurir: Najteže sam preživeo onu trojku Saleta 1997. u Barseloni

Košarka -
Prokletstvo Hrvata: Sve je počelo sa onim košem Đorđevića u Barseloni, a sad je umesto našeg pogodio vaš Bogdanović, kaže Slavko Cvitković

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je savladala selekciju Hrvatske trojkom iz poslednjeg šuta (84:83), a navijači su ovog puta ostali uskraćeni za emotivni komentar čuvenog novinara HRT Slavka Cvitkovića, koji je otišao u penziju.Čovek čiji je glas postao omiljen u Srbiji nakon rečenice izgovorene posle nove pobede „orlova“ nad „kockastima“ 2011: „Ne možemo ništa za jednu sekundu, to mogu samo Srbi“, ističe da su ovakvi porazi njegove selekcije postali sasvim normalna stvar.- Iskren da budem, nisam gledao utakmicu, ali čujem da je sve bilo po starom. Mi se držimo celu utakmicu i onda nas vi pobedite iz poslednjeg šuta. Nastavlja se to prokletstvo koje nas prati od Ðorđevićeve trojke iz Barselone. Umesto da pogodi naš Bogdanović, precizan je bio vaš - kaže u razgovoru za Kurir Cvitković i kroz smeh dodaje:

Otišao u penziju da se odmori od trojki... Slavko Cvitković
Otišao u penziju da se odmori od trojki... Slavko Cvitković

- Da sam prenosio ovu utakmicu, verovatno ne bi bilo toliko emocija, jer je u pitanju bio prijateljski meč. Pre dva meseca sam otišao u penziju, a ko zna, možda sam i ja bio uklet, pa se sada sve to promeni. Ukoliko je moj odlazak s Hrvatske televizije bio potreban da se skine to prokletstvo, možda je trebalo i ranije da odem.

Cibona - Partizan... Šut Kecmana preko celog terena 0,6 sekundi pre kraja - Foto: Fonet
Cibona - Partizan... Šut Kecmana preko celog terena 0,6 sekundi pre kraja - Foto: Fonet

Slavko Cvitković mnogo je puta prenosio utakmice hrvatske reprezentacije i tamošnjih klubova protiv ekipa iz Srbije, a kaže da mu je najteže bilo 1997. u Barseloni, kad je Aleksandar Ðorđević započeo niz uspeha.- Svi ti koševi u finišu mečeva koje ste postizali protiv nas su bili bolni, a možda sam najteže preživeo Ðorđevićevu trojku u Barseloni, mada je i ona Kecmanova teško pala. Kasnije se to nešto malo kompenzovalo u Beogradu kad je Cedevita pobedila Partizan - kaže Cvitković.

IskrenoNEPRAVDA ZA PARTIZANLegendarni komentator iznenađen je što Partizan ove godine nije dobio pozivnicu da učestvuje u Evroligi.- Treba biti realan i reći da se prema Partizanu postupilo nepravedno. Vaš šampion je poslednjih 10 godina činio čuda u Evroligi i zaslužio je vajld kartu za to takmičenje. Uz to, smatram da je format takmičenja u ABA ligi loš, jer neko bude prvi cele sezone, a onda izgubi jedan meč i ostane bez elite.

PriznanjePOŠTUJEM VAŠE TRENERESlavko Cvitković izuzetno ceni srpske trenere.- Zvanično sam u penziji od 1. juna, ali postoji šansa da SP u Španiji bude moj oficijelni oproštaj. Voleo bih da tamo Hrvatska napravi uspeh i da se na taj način oprostim od komentarisanja. Verujem da ćete i vi ostvariti sjajan rezultat, jer veoma cenim Ðorđevića i uveren sam da će biti dobar trener, veoma cenim vaše trenere, posebno one koji rade u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track